13. dubna 2016 • 19:00

Skvělé Djokovičovo gesto. Veselý si zasloužil vyhrát za odvahu, chválil

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Připsal si šokující porážku, když ve svém prvním zápase na turnaji v Monte Carlu nestačil na českého tenistu Jiřího Veselého. Ale Novak Djokovič ukázal, že umí přijmout i prohru – dvaadvacetiletému českému mladíkovi po zápase gestem ukázal, že hrál opravdu skvěle, a pak mu sportovně pogratuloval.



„Samozřejmě není lehké prohrát zápas a smířit se s tím, obzvlášť když opouštíe kurt. Ale musím svému soupeři pogratulovat. Myslím, že hrál hodně kvalitně. Výborně podával a hrál výborně takticky a agresivně,“ chválil Djokovič Veselého po své první porážce od srpna 2015 (ve čtvrtfinále turnaje v Dubaji ještě vzdal Lopezovi kvůli bolestem očí).

VIDEO | Podívejte se na Djokovičovo sportovní gesto po porážce s Veselým

„Tohle je důkaz, že nikdo není neporazitelný,“ připustil. „V kariéře se mi to stalo už mnohokrát, že jsem prohrál zápas. Není to poprvé,“ nedělal ale z porážky velkou vědu. „Na druhou stranu dneska nemám moc věcí, které bych mohl považovat za pozitivní. Hrál jsem vážně vážně špatně,“ dodal Srb.

Novak Djokovič gratuluje k výhře českému mladíkovi Jiřímu Veselému
Novak Djokovič gratuluje k výhře českému mladíkovi Jiřímu Veselému

„To ale vůbec nesnižuje výkon mého soupeře. Zasloužil si vyhrát. Když byl ve třetím setu o brejk vpředu, hrál odvážně. Chodil na síť, hrál kraťasy, tvrdá podání. Šel si pro to a také si to zasloužil,“ prohlásil Djokovič.

Tenisová senzace! Mladík Veselý zlomil světovou jedničku Djokoviče - čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud