8. srpna 2016 • 15:58

Tomáš Berdych má superkouče! Pomůže mu horkokrevný Ivaniševič

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak slíbil, tak udělal. Tomáš Berdych si najal trenéra se zvučným jménem. Do jeho týmu přibude wimbledonský vítěz Goran Ivaniševič. Čtyřiačtyřicetiletý Chorvat se osvědčil v trenérské roli u krajana Marina Čiliče, jehož před dvěma lety dovedl k titulu z grandslamového US Open. A stejný cíl bude mít také s českou jedničkou. Začnou spolu již příští týden při turnaji v Cincinnati.



Chorvatština teď bude oficiální řečí v týmu Tomáše Berdycha . Vždyť z téhle země už pochází jeho kondiční trenér Azuz Simčič i kouč Luka Kutanjac, kterého narychlo přizval do týmu před Roland Garros. A nyní přibývá rodák ze Splitu Ivaniševič, jak Berdych oznámil na sociálních sítích.

„Před dvěma měsíci jsem začal pracovat s Lukou Kutanjacem a cítím, že od té chvíle jsem se zlepšil a můj tenis jde správným směrem. Abych se v budoucnosti zlepšil ještě víc, přibral jsem do týmu Gorana Ivaniševiče. Cítím, že je Goran díky svými hráčskými i trenérským zkušenostem a také své energii perfektní posilou do mého týmu. Jsem nadšený z nových výzev,“ stojí v Berdychově prohlášení.

Ivaniševič se rozešel s Čiličem teprve koncem července a ihned našel nové angažmá. Znovu za ním lze cítit chorvatskou stopu, neboť Berdychový rádcem je další bývalý vynikající tenista Ivan Ljubičič.

Ivaniševiče spojuje s Berdychem i podobný životní příběh. Levoruký Chorvat, bývalý světový hráč číslo 2, čekal až do třiceti let na svůj premiérový grandslamový titul. Získal ho senzačně ve Wimbledonu 2001, kde startoval jen díky divoké kartě až coby 125. tenista žebříčku. Takový happy end by se rozhodně zamlouval i českému tenistovi.

Goran Ivaniševič

Datum a místo narození: 13. září 1971, Split
Státní příslušnost: Chorvatsko
Největší úspěchy: vítěz Wimbledonu 2001; vítěz 22 turnajů ATP ve dvouhře a devíti ve čtyřhře; vítěz Davisova poháru 2005; bronz ve dvouhře i ve čtyřhře z OH 1992 v Barceloně
Ostatní: bývalá tenisová hvězda s dělovým servisem; největšího úspěchu se Ivaniševič dočkal v roce 2001, kdy dosud jako jediný držitel divoké karty vyhrál na čtvrtý pokus Wimbledon; na světovém žebříčku byl nejvýš druhý v červenci 1994; během profesionální kariéry, kterou kvůli zdravotním problémům ukončil v roce 2004, si na odměnách vydělal téměř 20 milionů dolarů, kvůli špatným investicím se však potýkal s dluhy svých firem; od roku 2013 do letošního července trénoval krajana Marina Čiliče, kterého předloni dovedl k titulu na US Open.



Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud