15. října 2017 • 16:45

Česko-slovenské finále pro Strýcovou! Češka slaví druhý titul v kariéře

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Barbora Strýcová vyhrála turnaj v Linci a získala druhý titul na okruhu WTA. Turnajová dvojka ve finále zdolala nejvýše nasazenou Slovenku Magdalénu Rybárikovou 6:4, 6:1.



Jednatřicetiletá Strýcová se z turnajového titulu radovala po šesti letech od premiérového vítězství v Québecu. Ve finále dvouhry hrála na turnajích WTA poosmé, letos do něj postoupila poprvé. Za triumf získala šek na 43.000 dolarů (939 tisíc korun) a udržela naději na postup na turnaj Elite Trophy pro hráčky z devátého až dvacátého místa pořadí letošní sezony.

Bilanci s Rybárikovou si Strýcová vylepšila na 4:1, s devětadvacetiletou Slovenkou prohrála jen před deseti lety v Průhonicích. Utkaly se podruhé během měsíce, v září v Tokiu zvítězila 26. hráčka světového žebříčku Strýcová dvakrát 7:6.

Strýcová začala finálový zápas brejkem a náskok dvou her udržela až do konce setu. V druhé sadě naopak Rybáriková nevyhrála své podání ani jednou. Česká tenistka utkání po hodině a půl ukončila sérií pěti míčů, neboť v závěrečném gamu prohrávala už 0:40. V pěti zápasech v Linci ztratila jediný set.

Dvouhra - finále:

Strýcová (2-ČR) - Rybáriková (1-SR) 6:4, 6:1.

Čtyřhra - finále:

Bertensová, Larssonová (1-Niz./Švéd.) - Dzalamidzeová, Knollová (Rus./Švýc.) 3:6, 6:3, 10:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud