2. března 2016 • 16:34

Moravec zlato ze štafety na MS neobhájí, vyřadila ho nemoc

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ondřej Moravec nepojede smíšenou štafetu, kterou ve čtvrtek v Oslu začne biatlonové mistrovství světa. V týmu obhájců zlaté medaile z loňského šampionátu v Kontiolahti ho nahradí Michal Krčmář. V týmu jsou podle očekávání také Veronika Vítková, Gabriela Soukalová a Michal Šlesingr. Trenér Ondřej Rybář zatím nemá jasno, kdo ze dvou mužů bude finišmanem.



"Je to naprosto správné rozhodnutí. Tým musí jet v nejsilnějším složení a já na tom ještě nejsem tak, abych podal stoprocentní výkon," řekl v Oslu spolupracovníkovi ČTK Moravec. Ten byl u všech úspěchů smíšené štafety včetně loňského zlata, bronzu z MS v Novém Městě na Moravě před třemi lety i stříbra na OH v Soči 2014.

O tom, že Moravec v Oslu tento závod nepojede, se spekulovalo už od soustředění v Pokljuce, kde se biatlonista zotavoval z nemoci, která ho postihla na závodech Světového poháru v zámoří. Navíc tam dostal střevní chřipku a kvůli patáliím dva týdny netrénoval. "Nyní už jsem v pořádku a v pátek mě čeká testovací trénink výkonnosti," řekl Moravec. Na jeho základě se rozhodne o startu v sobotním sprintu.

Závod štafet bude tradičně rozjíždět Vítková, na druhém úseku bude Soukalová. Jestli bude finišovat Šlesingr, nebo Krčmář, to se rozhodne po dnešním tréninku.

Nominaci si Krčmář vysloužil stabilními výkony v aktuálním ročníku Světového poháru. V úvahu připadal ještě Jaroslav Soukup, čerstvý vicemistr Evropy.

Více o MS v biatlonu čtěte ZDE>>>

Program MS

Čtvrtek 3. března
15:30 smíšená štafeta
Sobota 5. března
11:30 sprint muži, 14:30 sprint ženy
Neděle 6. března
13:30 stíhačka muži, 15:45 stíhačka ženy
Středa 9. března
15:30 vytrvalostní závod ženy
Čtvrtek 10. března
15:30 vytrvalostní závod muži
Pátek 11. března
15:30 štafeta ženy
Sobota 12. března
15:30 štafeta muži
Neděle 13. března
13:00 hromadný start ženy, 16:00 hromadný start muži

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud