29. října 2022 • 17:29

Bez Astralis a G2. Blížící se IEM Rio Major vynechá hned několik hvězd

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velkolepá událost ze srdce samotné Brazílie se neúprosně blíží, ne všichni se na ni ale dostanou. Kromě legend v podobě Astralis a G2 se na turnaj nedostane i několik domácích jmen.



Fanoušci CS:GO nedočkavě čekají na začátek očekávaného IEM Rio Major 2022, který vypukne už za dva dny, 31.10. 2022. O trofej zabojují nejlepší týmy současného cska, jak tomu ale ve sportu bývá, ne všechny kvalifikační zápasy dopadly podle papírových předpokladů.

Žádný m0NESY, NiKo ani huNter-

Do ostré části se probojovalo hned několik outsiderů, zatímco velikáni, jindy obsazující ty nejlepší příčky, se na turnaj nedostali. Mezi nejvýraznější absence se bezesporu řadí výpadek dvojice Astralis a G2.

Od svého vstupu na scénu CS:GO v roce 2015 se nekonal Major, na který by se G2 nepodařilo kvalifikovat, to se ale letos změnilo. Evropský tým zaspal v kvalifikaci a po prohře s Cloud9, 1WIN a GamerLegion se s velkolepým turnajem mohl rozloučit. 

Astralis na scestí

Dříve Astralis nekompromisně dominoval a dokázal sbírat trofeje Major i několikrát za sebou, nyní se ale trápí. Svůj podíl viny na zpackané kvalifikaci nese mimo jiné i dnes již bývalý hráč Astralis, Kristian “k0nfig” Wienecke. Nezbývá než doufat, že se týmu podaří znovu nastartovat další úspěšnou éru a to i za pomocí navrátilce Dev1ce.

Série ztrát

IEM Rio Major vynechá i jeden z nejlepších francouzských hráčů, Richard “shox” Papillon, který byl po neúspěšné kvalifikaci dokonce posazen na lavičku týmu Apeks. Chybět bude i polský sniper Olek “hades” Miśkiewicz, známý z působení v ENCE.

Nepovedenou kvalifikaci předvedl i tým Eternal Fire, jehož barvy reprezentuje turecká legenda XANTARES. Špatně dopadl i MIBR, brazilská pětka, jejíž barvy reprezentuje mimo jiné i hvězdný HEN1, tak přijde o atmosféru domácího Majoru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud