Tereza Janovská
4. listopadu 2019 • 05:00

Parádní atmosféra i tučná odměna. iSport LIGA plánuje pokračování

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednoznačný favorit, který vyhrál všechna tři předchozí offline finále. Lukáš "T9Laky" Pour byl i v rámci SUPERFINÁLE iSport LIGY považován za hráče, který by měl mít výhru v kapse. Jenže narazil. Na trůnu ho však nahradil týmový parťák z Viktorie Plzeň Jakub "JamesBony" Němec a vyhrál tak tučnou odměnu 100 tisíc korun.



Zaplněný sál pražského kina Cinestar na Andělu, vášnivě povzbuzující fanoušci i vidina štědré odměny. Šestnáct nejlepších hráčů fotbalové simulace FIFA si to v sobotu rozdali ve vypjatých zápasech. Vítěz však mohl být jen jeden.

SUPERFINÁLE iSport LIGY bylo vrcholem prvního ročníku, kterému předcházely tři offline turnaje. Všechny předchozí ovládl právě T9Laky a byl tak považován za téměř jasného vítěze i v samotném závěru ligy. Jenže narazil. Už ve čtvrtfinále mu způsobil značné potíže teprve patnáctiletý talentovaný hráč Dominik „Seron“ Čermák, jenž reprezentuje fotbalové Teplice. T9Laky sice postoupil 2:0 na zápasy, ale jednoznačné výhry to nebyly a děkovat mohl i štěstěně.

V semifinále narazil na protivníka z Bohemians 1905. Martin „Caster“ Štěpán, který v poslední době předvádí skvělé výkony, se nenechal zahanbit ani nyní. V rozhodujícím třetím zápase se trefil v prodloužení a srazil tak dosavadního krále na zem.

„Naštvaný můžu být jen sám na sebe, ne na hru. Šance jsem měl, ale neuhlídal jsem si konec. Vedl jsem tři minuty před koncem zápasu, chtěl jsem si ještě vytvořit šanci, to mi ale nevyšlo a z protiútoku jsem dostal gól,“ vysvětloval zklamaně T9Laky svůj neúspěch. „Nemám se za co stydět, na všech turnajích jsem ze sebe dostal maximum. Jsem ale zklamaný a chvíli mi asi potrvá, než mě to přestane mrzet,“ uvědomuje si.

Ve finále už čekal druhý plzeňský hráč. JamesBony se tak v boji o 100 tisíc korun nestřetl se svým týmovým kolegou, nakonec se ale utkal právě s Casterem. I finále bylo vyrovnané, o vítězi nakonec rozhodl třetí zápas. Po urputném boji se tak vítězem stal JamesBony. „Neskutečné. Ještě před rokem mě ani nenapadlo, že bych mohl hrát za nějaký klub. Nebo že bych mohl hrát Fifu na takovéhle úrovni. Začal jsem ji hrát v době, kdy jsem měl zraněné koleno, jen tak pro zábavu. A teď jsem tady,“ kroutil hlavou dojatě čerstvý vítěz.

Co s odměnou udělá ještě neví. „Vůbec jsem nad tím ještě nepřemýšlel. Možná pojedu na nějakou dovolenou, uvidíme,“ prozradil. Kromě financí vyhrál také zapůjčení automobilu od firmy Volkswagen na měsíc. „Nikam ale nepojedu, protože nemám řidičák. Asi ho tedy půjčím bráchovi,“ smál se.

První ročník iSport LIGY je tak už minulostí, hráči se však mohou těšit na pokračování. „První ročník se vyvedl nad naše očekávání. Určitě plánujeme pokračovat. Rádi bychom hráčům nabídli víc zápasů a dali možnost i těm dalším,“ vzkázal hráčům šéfredaktor deníku Sport Lukáš Tomek a dodal: „Měli jsme na iSport LIGU dobré ohlasy. Příští rok budou prizemoney minimálně stejné, ale spíš o něco vyšší.“

Právě v samotné lize se vyklubala celá řada talentovaných hráčů, kteří okouzlili i kluby. Dnes má svůj esportový tým Sparta, Plzeň, Teplice i Bohemians, první fotbalová liga dokonce spustila FIFA ligu. „Jsme rádi, že se nám podařilo vygenerovat ty nejlepší hráče Česka. I díky tomu se spustila esportová vlna v samotných fotbalových klubech,“ souhlasí Tomek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud