26. srpna 2021 • 15:39

Riot spouští speciální program, cílem je dostat více žen k League of Legends

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

LCS Game Changers, novinka, která si klade za cíl přilákat ženy ke kompetitivnímu League of Legends.



Vybraná skupina se zúčastní dvoutýdenní online výuky, kterou obstará skupina trenérů a jiných osobností z LCS (League Championship Series). Profesionálové mají za úkol svěřenkyně trénovat a mentorovat k dosažení úspěchů v potenciální esportové kariéře. Událost proběhne mezi 27. zářím až 8. říjnem 2021.

Do soutěže se mohou kvalifikovat ženy/dívky starší třinácti let, které mají bydliště v USA nebo Kanadě. Zájemkyně musí zaručit, že se zúčastní celého konání akce a má možnost nahrát záznam každé hry. 

Riot přiblížil své motivace v oficiálním prohlášení. „LCS Game Changers je program na podporu žen, které hrají League of Legends a mají ambice se posunout výš. Cílem je začlenění účastnic do amatérských i profesionálních lig. Chápeme, že tento proces může být pro samotné ženy náročný, a proto jsme rádi, že můžeme uspořádat akci, která bude sloužit jako tréninková i skautská základna a poskytne ženám více cest na esportovou scénu.“

Vybrané hráčky budou rozděleny do dvou týmů. V průběhu dvou týdnů denně absolvují tréninky i zápasy stejně jako členové profesionálních celků. Na konci programu se týmy utkají v zápase Bo5. 

Riot z bezpečnostních důvodů předem vyloučil stream celé události.

Zdroj: esportsinsider.com

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud