4. února 2022 • 10:41

LEC pokračuje dalšími zápasy. Pokud nevyhraju s Vitality, tak už nikdy, myslí si Selfmade

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou pod velkým drobnohledem. Snad každého fanouška League of Legends zajímá, jestli evropský supertým Vitality splní obrovská očekávání, nebo vyhoří. Mužstvu kolem chorvatské hvězdy Perkze a českého bot lanera Carzzyho se ale v jarní části LEC vůbec nedaří. O ambicích promluvil polský jungler Oskar "Selfmade" Boderek.



V rozhovoru pro web Dot Esports se Selfmade vrátil ještě k minulé sezóně. Polský jungler totiž s řeckým supportem Labrovem zůstali jediní v týmu, zbytek musel ustoupit velkým plánům. Francouzská organizace se totiž během loňské sezóny nevymanila z průměru.

„Minulý rok byl naprostá katastrofa,“ řekl Selfmade pro Dot Esports. „Cítil jsem, že sestava Vitality má potenciál být opravdu dobrá, ale měli jsme tolik problémů a všechny byly spojené se hrou,“ popsal polský hráč, který do Vitality přišel v květnu 2021. Jen několik měsíců poté, co Vitality byli nejhorším týmem LEC.

V podzimní části už tým předváděl lepší výkony, probojoval se do play-off, ale na lepší než šesté místo ale nedosáhl.

Nyní se však očekává další obří skok mezi absolutní evropskou elitu. Jenže Vitality se nevydařil vstup do jarní části evropského šampionátu. Nejdříve prohráli tři zápasy v řadě s MAD Lions, Fnatic a Excel. Poté svou šílenou bilanci srovnali na 3:3 po vítězstvích nad Team BDS, G2 Esports a SK Gaming.

Jenže pak je zpět ke dnu odpálkovali neporazitelní hráči Rogue. Vitality jsou tak na 8. pozici, což vůbec neodpovídá kvalitě hráčů francouzského celku.

„Pokud v tomhle týmu nevyhraju, tak si nemyslím, že někdy zvítězím,“ řekl Selfmade a poukazuje tím, že nyní má největší šanci zapsat se do historie. Vítěz letní části Europen Masters 2018 působí na nejvyšší evropské úrovni od roku 2019.

Tehdy do LEC nakouknul v dresu SK Gaming. V další sezóně už bojoval v barvách Fnatic, se kterým dosáhl dvakrát na druhé místo v LEC a po boku hvězdného Rekklese skončil na 5. – 8. místě na Worlds 2020.

Jenže dvaadvacetiletý Selfmade také moc dobře ví, jaké to je, když tým nenaplňuje původní předpoklady. Minulý rok na jaře je nesplnil s týmem Fnatic, v květnu ho po pátém místě v LEC opustil a zamířil do Francie. V létě pak už jen jako soupeř sledoval, jak si Fnatic došli pro druhé místo v LEC a jeli na Worlds.

Polský jungler Selfmade hájí barvy Vitality od května 2021. Letos se jeho spoluhráčem stal Čech CarzzyFoto Michal Konkol/Riot Games

I proto polský jungler nahlíží svět trochu jinak. Ví, že letos musí pro vítězství udělat všechno, zároveň si však uvědomuje, že hráčská kariéra je krátká, a proto se snaží budovat i svou vlastní značku jako streamer. „Nikdy nevíte, co budoucnost přinese. Možná, že po jednom splitu budu pryč, nikdy nevíte, jak to půjde. Vždy je lepší mít značku streamera než jen opakovaně hrát zápasy každý víkend,“ řekl Selfmade.

Další šanci pohnout kolem osudu k zářnější budoucnosti má Selfmade se svými spoluhráči už tento víkend. Nejdříve dnes ve 20 hodin Vitality vyzvou Misfits Gaming se slovenským hráčem Matúšem „Neon“ Jakubčíkem a v sobotu nastoupí proti nejhoršímu týmu soutěže Astralis.

Pokud to evropské supermužstvo myslí s útokem na titul vážně, tak musí bezpodmínečně dvakrát vyhrát a dostat se na kladnou bilanci 5:4.

Během dalšího hracího víkendu půjdou do akce i ostatní čeští hráči. Patrik v pátek zkusí překonat neporazitelné Rogue a Humanoid půjde na své bývalé spoluhráče z MAD Lions. V sobotu se pak tito dva střetnou v přímém souboji.

Harmonogram LEC:

Pátek 4. února:

18.00 Astralis vs. SK Gaming
19.00 Rogue vs. Excel Esports (Patrik)
20.00 Team Vitality vs. Misfits Gaming (Carzzy vs. Neon)
21.00 G2 Esports vs. Team BDS
22.00 MAD Lions vs. Fnatic (Humanoid)

Sobota 5. února:

17.00 SK Gaming vs. Misfits Gaming (Neon)
18.00 Team BDS vs. MAD Lions
19.00 Team Vitality vs. Astralis
20.00 Fnatic vs. Excel Esports (Humanoid vs. Patrik)
21.00 Rogue vs. G2 Esports

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud