21. října 2022 • 11:20

Worlds 2022: Evropa se loučí. JD Gaming si bez zaváhání poradilo s Rogue

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čínští šampioni nedopustili žádné drama a evropský tým Rogue suverénně porazili 3-0. V semifinále narazí na vítěze dnešního zápasu mezi T1 a Royal Never Give Up.



Absolutní demolice posledního evropského týmu na letošních Worlds, tak by se dalo shrnout střetnutí JD Gaming s Rogue. Zástupci LPL v sérii jednoduše dominovali, v počáteční fázi hry si vytvořili nadvládu nad Riftem a jen zřídkakdy dali Rogue příležitost k odvetnému úderu.

Jungle diff

Zásadní podíl na zisku nejen prvního vítězství si odnesl JDG jungler Kanavi, který v podání šampiona Gravese předvedl precizní ganky a rotace. Rogue se snažili dostat do zápasu především skrz bot linku a její duo Lucian-Nami, vše ale nakonec rozhodl jeden teamfight, se kterým si lépe poradili borci z JDG.

Ve druhé hře se JDG, narozdíl od první mapy, zaměřili na svou bot linku, kde opět díky skvělému junglerovi dokázali urvat první zabití. Už ve dvacáté minutě měl čínský tým náskok 6 000 zlata a Rogue jednoduše nevěděli, kudy z toho ven. I druhé klání tak nepřekvapivě připadlo čínské straně.

Comeback se nekonal

Nejvyrovnanější podívanou přinesla třetí hra. Rogue konečně dokázali kontrolovat mapu a především pohyb junglera Kanaviho, což mu znemožnilo provádět úspěšné nálety na linky.

JDG nicméně pomalu ale jistě sbírali finance a skrz několik úspěšných soubojů se dostávali opět do výhody. V posledním týmovém souboji třetího zápasu a nakonec i celé série předvedli hráči JD Gaming své individuální i týmové dovednosti a jednoznačně potvrdili roli favorita.

Po nekompromisní eliminaci týmu Rogue tak na Worlds 2022 zůstávají už jen zástupci LPL a LCK. Už dnes se můžeme těšit na souboj těchto dvou lig v podobě korejského T1 s čínským Royal Never Give Up.

Rozpis jednotlivých zápasů (hraných ve formátu Bo5):

  • T1 vs. Royal Never Give Up 21.10. 2022 23:00
  • Gen.G Esports vs. DAMWON Gaming 22.10. 2022 23:00
  • DRX vs. EDward Gaming 23.10. 2022 23:00
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud