8. října 2018 • 18:50

Obvinění CR7 ze znásilnění? EA Sports ho stáhlo z webu i sociálních sítí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdný Cristiano Ronaldo nejprve pobláznil svět svým vyjádřením po finále Ligy mistrů, kdy naznačil svůj konec v Realu Madrid. Následně se vše točilo kolem jeho přestupu do Juventusu Turín a nyní je opět středem pozornosti, a to kvůli obvinění ze znásilnění, kterého se měl podle Američanky Kathryn Mayorgaová údajně dopustit v roce 2009 v Las Vegas. Poslední zmíněný fakt má neblahý  vliv na propojení CR7 s některými firmami a například EA Sports, autor počítačové hry FIFA19, už na obvinění zareagovala. 



Obvinění ze znásilnění, které se mělo odehrát před více než 10 lety, má výrazný vliv na dění kolem Cristiana Ronalda (33) a jeho sponzorů. Ačkoliv portugalská megastar doposud nebyla usvědčena, mnoho lidí si již na onu věc udělalo vlastní názor a přestože stále platí presumpce neviny, některé firmy, s nimiž Portugalec blízce spolupracuje, začaly jednat.

Zareagovala už i společnost Electronic Arts, přesněji EA Sports, která na útočníkovi Juventusu, předtím Realu Madrid, postavila celou reklamní kampaň spojenou s hrou FIFA 19. Po obvinění Ronalda odstranila jeho tvář jak ze svého webu, tak změnila hlavní fotografie na svém Twitteru i Facebooku, kde byl doposud Portugalec v dresu Juventusu hlavním motivem.

Samo EA Sports se k celé situaci vyjádřilo tak, že od svých tváří očekává chování shodné s firemními hodnotami, a tak bude situaci v nejbližším období monitorovat.

Údajná oběť sexuálních choutek Ronalda Kathryn
Údajná oběť sexuálních choutek Ronalda Kathryn

Stejně se vyjádřila i společnost NIKE, která s Ronaldem dlouhodobě spolupracuje a podepsala s ním doživotní kontrakt ve výši 1 miliardy dolarů. "Znepokojující obvinění sledujeme s velkými obavami. Celý případ budeme nadále pečlivě sledovat," citovaly zahraniční agentury prohlášení společnosti Nike, která s Ronaldem spolupracuje od roku 2003.

Své nové hvězdy se zastal zatím pouze Juventus. „Ronaldo prokázal v posledních měsících svou velkou profesionalitu a odhodlání, které ocení všichni v Juventusu. Nic na tom nezmění ani události, které se měly stát před 10 lety.“

„Důrazně obvinění popírám. Znásilnění je ohavný čin, který je proti všem mým zásadám a všemu v co věřím. Jsem odhodlaný očistit své jméno a odmítám živit mediální cirkus vytvořený lidmi, kteří se chtějí na mém jménu zviditelnit,“ vyjádřil se k obvinění sám Cristiano Ronaldo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud