20. června 2014 • 10:39

Latka se vrací do Edenu! Se Slavií podepsal čtyřletou smlouvu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie získali vytouženou posilu v podobě svého bývalého stopera Martina Latky. Do Edenu se vrací po roce a půl stráveném v Düsseldorfu. S vedením klubu se Latka domluvil na čtyřleté smlouvě a do přípravy se zapojí příští týden ve středu.



„Jsem šťastný, že se nám povedlo dotáhnout jednání s Martinem Latkou do konce. Dohodli jsme se na smlouvě na čtyři roky. Povedlo se nám přivést lídra do kabiny i mimo hřiště, což byl náš první a zásadní cíl pro následující sezonu,“ uvedl pro klubový web sportovní ředitel Karol Kisel.

Návrat do Edenu po roce a půl si Latka vybral kvůli rodinné situaci. Ta prý sehrála velkou roli při rozhodování. "Chci být více se synem a navíc za měsíc čekáme přírůstek do rodiny. V tomto směru budu moct být všem nablízku,“ vysvětlil zkušený stoper, který se k týmu připojí ve středu.

"Výraznou měrou k návratu přispěli také majitel klubu Aleš Řebíček a Karol Kisel. S majitelem Slavie mám výborné vztahy, jeho osoba k návratu hodně přispěla," dodal Latka.

Rodák z Českých Budějovic má na kontě 158 startů v české lize, z toho 136 za Slavii. K tomu přidal 15 gólů. Se Slavií získal dva mistrovské tituly a zahrál si s ní i Ligu mistrů. V minulosti byl kapitánem reprezentační jednadvacítky a má na kontě i jeden start za seniorskou reprezentaci.

Martin LatkaFoto Pavel Mazáč SPORT

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud