24. října 2014 • 22:15

CELÝ SESTŘIH: Přestřelku vyhrál Liberec, Bohemians prohráli 2:4

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce ve 12. kole první ligy zvítězili 4:2 na hřišti Bohemians 1905 a dočkali se teprve druhého vítězství v tomto ročníku. Slovan v utkání plném obratů poslal do vedení Pavelka, ještě před pauzou vyrovnal Bratanovič. Druhý gól "klokanů" dal po pauze z penalty Jindřišek, ale v závěrečné půlhodině Šural a dvěma góly Delarge otočili duel ve prospěch hostů.



Liberec začal v Ďolíčku hodně aktivně. V páté minutě Šural z úhlu ani nadvakrát nepřekonal domácího brankáře Švengera a o chvíli později po Delargeově průniku Pavelka napálil tyčku.

Bohemians brzo hru vyrovnali. Pauschekovu dalekonosnou ránu z voleje výborně vytěsnil Kolář. Liberecký gólman pak v 15. minutě špatně zpracoval míč a málem nabídl snadný gól Mosquerovi, nakonec však společně s obránci nebezpečí odvrátil.

Vysoké tempo z úvodu zápasu pak trochu opadlo. Ve 37. minutě ale domácí obrana udělala velkou chybu: Brabec hlavou nepřesně přihrál Šmídovi, který míč propustil k rozběhnutému Pavelkovi a ten s přehledem prostřelil Švengera.

Bohemians 1905 - Liberec: rychlý sestřih
Video se připravuje ...

Bohemians vyrovnali gólem do šatny v poslední minutě. Mikuš před brankou našel úplně volného Bratanoviče, jenž měl dostatek času krásným obloučkem přehodit Koláře. "Klokani" tak skórovali v jedenáctém z dvanácti kol nejvyšší soutěže.

Domácím výborně vyšel vstup do druhé půle. Rozhodčí za sporný kontakt Fleišmana se Šmídem nařídil penaltu a z ní se Jindřišek nemýlil. Kapitán Bohemians proměnil čtvrtý pokutový kop ve čtvrtém domácím ligovém utkání za sebou.

Severočeši poté znovu soupeře zatlačili. Nejprve se neúspěšně dožadovali penalty za ruku Šmída v šestnáctce. V 62. minutě už Liberec vyrovnal, když přihrávku střídající Luckassena zblízka zužitkoval Šural. Nejlepší střelec Slovanu si připsal šestý gól v ročníku.

Čtvrthodiny před koncem pak hosté dokonali obrat. Luckassen vybojoval míč pro Delarge, který střílel přesně k tyči. Na druhé straně v závěru odmítl vyrovnání Rada, když zblízka přestřelil odkrytou branku.

Gól Bratanoviče pak nebyl uznán pro ofsajd a poté zazářil brankář Kolář, který výborně vytáhl pokus náhradníka Lietavy na břevno. V poslední minutě přidal čtvrtý gól Liberce do rozhozené obrany opět Delarge.

Bohemians Praha 1905 - Slovan Liberec 2:4 (1:1)

Branky: 45. Bratanovič, 48. Jindřišek z pen. - 75. a 90. Delarge, 37. Pavelka, 62. Šural. Rozhodčí: Hrubeš - Kotík, Arnošt. ŽK: J. Rada - Obročník, Ďubek.
Diváci: 4502.

Sestavy:

Bohemians: Švenger - Pauschek, E. Brabec, Šmíd, Šírl (46. Moravec) - Bartek, Jindřišek, J. Rada, Mosquera - Bratanovič - Mikuš (67. Lietava). Trenér: Pivarník.

Liberec: O. Kolář - Mudra, Pokorný, Pimpara (46. Karišik), Fleišman - Delarge, Obročník (75. Soungole), Pavelka (53. Luckassen), Ďubek, Frýdek - Šural. Trenér: Slovák.

 

Gól Davida Pavelky
Video se připravuje ...

Gól Elvise Bratanoviče
Video se připravuje ...

Bohemians 1905 - Liberec: Penalta Josefa Jindřiška
Video se připravuje ...

Bohemians 1905 - Liberec: Gól Josefa Šurala
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud