26. ledna 2015 • 12:40

Sparta hledá „dvojku“ za Lafatu. Chce nejlepšího střelce v Maďarsku

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta se už nechce dostat do nepříjemné situace jako na podzim, že by neměla za Davida Lafatu adekvátní náhradu. A tak se poohlíží po novém sniperovi. V jejím hledáčku uvízl podle informací iSport.cz Nemanja Nikolič, maďarský útočník narozený v Srbsku a nejlepší střelec maďarské ligy.



„Útočníka číslo dvě za Davida Lafatu stále hledáme, to je pravda,“ potvrdil minulý týden letenský kouč Vítězslav Lavička .

Vytipovaných forvardů má Sparta pochopitelně víc, nejvíce ji ale uchvátily statistiky právě sedmadvacetiletého hráče Videotonu Nemanji Nikoliče. Ty jsou vskutku pozoruhodné.

V maďarské nejvyšší soutěži byl v minulé sezoně nejlepším střelcem. A suverénně vládne i v aktuálním ročníku. Za podzim má průměr jedné branky na zápas, celkem nastřílel 16 branek v 16 utkáních.

Ve Videotonu už odehrál 140 ligových zápasů a zaznamenal 82 gólů. Pokud ale sečteme duely ve všech soutěžích, vyjdou nám další zajímavá čísla: 202 duelů, 115 branek.

Nikoličovi se dařilo střelecky i v předchozím angažmá v Kaposváru, kde dokázal v 69 zápasech nasázet soupeřům 43 branek. Za kariéru zaznamenal celkem 172 oficiálních zásahů v 304 utkáních.

Není tedy divu, že se již několikrát ocitl v hledáčku mnoha klubů. Na konci podzimu se o něj zajímaly například AEK Atény. Britská média ho před dvěma lety spojovala také s přestupem do Premier League. Údajně ho chtěly dva kluby – Swansea a Queens Park Rangers.

VIDEO | Podívejte se na Nikoličovy podzimní góly v maďarské lize

V zakončení máme velké rezervy, řekl Lavička a chválil fanoušky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud