21. září 2015 • 15:20

Zlín chtěl přivést Konatého. Sparta souhlasila, hráči se nechtělo

Autor: koš, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl být dalším Bonym, jenže svůj velký potenciál nedokázal přetavit na hřišti v dobré výkony. Navíc Tiémoko Konaté vypadl ze širšího kádru Sparty a v posledních zápasech není ani mezi náhradníky. Toho chtěl využít nováček ze Zlína, jenže pětadvacetiletému záložníkovi se k Ševcům nechtělo.



Pro Zlín by to byla obrovská posila. Konaté dokáže svojí rychlostí přímočarou hrou rozhýbat i tuhou obranu soupeře. Jenže moravský klub ostrouhal. „Nejspíš to padlo,“ přiznal v neděli pro deník Sport trenér Bohumil Páník.

Přitom letenský klub byl ochotný hbitého záložníka uvolnit. Zatímco pod trenérem Lavičkou měl Konaté na hřišti daleko víc prostoru, trenér Zdeněk Ščasný nad ním po prvním utkání v předkole Evropské ligy s Thunem zlomil hůl. Od té doby totiž nebere rodáka z Pobřeží slonoviny ani na lavičku.

Mladá Boleslav - Sparta: Klička Tiémoka Konatého
Video se připravuje ...

Jenže na jeho angažmá v týmu ligového nováčka nakonec nedošlo. „Možná se toho zalekl. Nechtěl opustit Prahu, protože neumí česky a ani anglicky,“ hledal Paník  důvody, proč se Konatému do Zlína nechtělo.

Konaté působí ve Spartě od roku 2012, avšak ani jednou se nedokázal nastálo prosadit do základní sestavy. Většinou byl využíván jako střídající hráč, který má oživit hru. Možnou bariérou může být fakt, že mu bylo často vytýkáno, že jeho znalost českého či anglického jazyka je velmi nízká.

Sparta - Thun: Šance Tiémoka Konatého
Video se připravuje ...

Fotbalista Sparty Tiémoko Konaté na stadionu na Letné s krásným panoramatem Prahy za zády
Fotbalista Sparty Tiémoko Konaté na stadionu na Letné s krásným panoramatem Prahy za zády

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud