26. září 2015 • 21:47

Muž zápasu. Petržela vymyslel dva góly, ale pomohl si faulem

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nabírá takřka reprezentační formu. Milan Petržela nádherně připravil dvě plzeňské branky, redaktory deníku Sport byl vyhlášen mužem utkání. Drobný diblík nadchl řadou výtečných momentů a přimotal se ke všemu podstatnému. Před vyrovnávací brankou Michala Ďuriše si ale v souboji s libereckým obráncem Bartošákem pomohl lehkým faulem, který sudí Marek pustil.



Velká bitva mezi Plzní a Libercem (2:1) nabídla podívanou evropského formátu. Vypjaté utkání mělo všechno - bouřlivou kulisu, vysoké tempo, dramatický průběh a nakonec i několik sporných momentů.

Vynikal zejména Milan Petržela. Po představení s Minskem, kde jako náhradník vstřelil jeden z nejhezčích gólů sezony, dostal důvěru od začátku a na place válel jako zamlada. Reprezentační obránce Lukáš Bartošák si s rychlonohým driblérem nevěděl rady a na své straně nestíhal.

V prvním poločase Petržela ještě slušnou příležitost zazdil, nejlepší momenty si nechal na samotný závěr. Byl to právě on, kdo pomohl otočit výsledek 0:1 a Plzni zařídil tři body. "Otáčeli jsme výsledek, o to je ta euforie ještě větší. Jsem rád, že diváci v Plzni viděli naše další vítězné utkání," culil se dvaatřicetiletý záložník.

Petržela připravil obě dvě plzeňské branky. Před tou první, než zprava nabil nabíhajícímu Michalovi Ďurišovi, si ale pomohl faulem v souboji s nešťastníkem Bartošákem. Petržela libereckého beka lehce přistrčil, díky čemuž se dostal k míči a následně i do finální akce.

Plzeň - Liberec: Gól Michala Ďuriše na 1:1
Video se připravuje ...

"Už si nevzpomínám, bylo to docela rychlé. Dostal jsem balon za obranu, udělal jsem pohyb směrem k němu a pak jsem si odskočil. Jestli tam byl nějaký faul, si nevybavuju. Myslím si, že ne. Rozhodčí to nechal hrát, takže faul asi nebyl," popsal celou situaci hlavní hrdina utkání. „Byl tam kontakt, který byl posouzený tak, jak byl. Měli jsme tu situaci dohrát tak, abychom z ní nedostali gól,“ nehledal výmluvy liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

U druhého gólu už nebylo co řešit. Gólman Tomáš Koubek špatně vykopl míč přesně na nohu plzeňského hrdiny utkání, ten před vápnem vyslal do zakončení Aidina  Mahmutoviče a ten rozhodl o třech bodech. "S výkonem jsem spokojený, přihrál jsem na dva góly. V první půli jsem měl ještě velkou šanci, na zakončení ještě musím pracovat," uvědomoval si Petržela.

Plzeň - Liberec: Gól Aidina Mahmutoviče na 2:1
Video se připravuje ...

Zkušený záložník, který v létě nebyl daleko odchodu z Plzně, se nyní dostává do luxusní, ne-li reprezentační formy. "Milan hrál skvělej zápas, protože jsme mu to dovolili," štvalo Trpišovského.

Plzeň se v zápase dožadovala i pokutového kopu, když míče ve vápně zasáhl ruku  Josefa Šurala . Protože se ale liberecký hráč dotkl míče rukou, kterou se v pádu opíral o trávník, podle pravidel se správně nepískalo.

Plzeň - Liberec: Domácí chtěli penaltu za Šuralovu ruku
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Liberec 2:1. Výhru trefil Mahmut
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud