Jakub Dvořák
28. září 2015 • 12:20

Kouče Ščasného naštval Hybš: To, co si dovolil, je nevídané

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Sparty Matěj Hybš by nejradši nedělní derby proti Slavii (0:1) vymazal z hlavy. Byl to právě on, kdo nezodpovědně ztratil míč před vlastním vápnem a domácí kvůli jeho chybě vstřelili jediný gól slavného derby. „To, co si dovolil, je prostě nevídané,“ zlobil se na levého beka trenér Zdeněk Ščasný.



Bylo to jeho druhé derby. To první zažil v roce 2013, kdy Sparta doma přejela Slavii rozdílem třídy a vyhrála 3:1. V neděli v Edenu to však byli sešívaní, kteří drželi v rukou otěže zápasu.

První poločas se už skoro blížil ke konci, když přišla fatální chyba ve sparťanské obraně. Stoper Costa nejdříve zabránil Voltrovi v průniku. Míč se dostal k Matěji Hybšovi a ten místo toho, aby svůj tým zbavil tlaku a odkopl míč pryč, rozhodl se situaci vyřešit tak, že ho vyveze po lajně. Chyba. Slávisté ho o balon obrali a Zmrhal následně vstřelil jediný gól zápasu.

Slavia - Sparta: Gól Jaromíra Zmrhala na 1:0, Bičík zaváhal
Video se připravuje ...

„Takhle ztratit ve 45. minutě balon před velkým vápnem je trestuhodné. Kdyby to Hybš kopl na tribunu, byla by přestávka a mohlo to být celé jiné,“ rozčiloval se sparťanský kouč na tiskové konferenci.

Ten dvaadvacetiletého obránce okamžitě vystřídal. Do druhého poločasu místo něj poslal do hry středního obránce Jakuba Brabce a změnil systém na 3-5-2.

Udělali jsme triviální chybu před gólem, štvalo kouče Sparty
Video se připravuje ...

Zápas však Sparta zlomit ve svůj prospěch už nedokázala. Slavia ji přehrála ve všech aspektech. Měla daleko větší nasazení, počet šancí, střel i standardních situací. „Bylo to asi o první brance a my jsme udělali triviální chybu, to, co si dovolil Hybš, je prostě nevídané,“ láteřil Ščasný.

Ten také přiznal, že není spokojen s hrou svého mužstva a na některých postech potřebuje kádr zkvalitnit. „Teď se nechci pouštět do nějaké hlubší analýzy, protože zápasy jdou rychle za sebou a je to spíš na delší rozbor. Ty posty nebudu specifikovat. Nezlobte se,“ dodal trenér Sparty. Budou se změny týkat i Hybše?

Víme, že jsme nehráli dobrý zápas, ale penalta byla, řekl Dočkal
Video se připravuje ...

Bičík o gólu Slavie: Beru ho na sebe, byl tam pocit zmaru
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Sparta 1:0. Derby rozhodl Zmrhal
Video se připravuje ...

Bořek Dočkal v souboji s Tomášem Jablonským.
Bořek Dočkal v souboji s Tomášem Jablonským.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud