Jonáš Bartoš
17. října 2015 • 23:10

Fatální minela hosta ze Sparty nakopla Plzeň. Ta pak mohla slavit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ten gól šel na účet brankáře. Zlínská jednička Tomáš Holý se podepsala pod úvodní branku Viktorie Plzeň. Domácí záložník Jan Kopic vystřelil přímo na rukavice třiadvacetiletého gólmana, jenže tomu balon nečekaně proklouzl do sítě. Vedoucí trefa Plzeň nastartovala, český mistr nakonec zvítězil 4:2 a dostal se na čelo ligové tabulky.



Moment z 22. minuty utkání si Tomáš Holý určitě za rámeček nedá. Na tabuli svítilo skóre 0:0, Zlín v partii s českým mistrem držel krok i nerozhodné skóre. Kopicova střela mířící doprostřed brány však překvapivě skončila v síti.

Plzeň - Zlín: Gól Jana Kopice na 1:0. Chyboval gólman Holý
Video se připravuje ...

Plzeňský záložník využil rychlé rozehrávky, vyměnil si míč s Hořavou a zhruba z třiadvaceti metrů vypálil. Střela mířila na zlínského gólmana, jenže tomu proklouzla mezi prsty a zapadla do sítě. Západočeši se tím pádem dostali do důležitého vedení.

„Tomáš ví, že je to jeho chyba, mrzí ho to hodně. Ale stejné to je, když útočník nedá penaltu nebo vyloženou šanci. Stalo se, musíme dát hlavy nahoru a jít dál,“ litoval po utkání zlínský kapitán Lukáš Železník. „Určitě to byla jeho chyba,“ souhlasil i plzeňský záložník (pro utkání se Zlínem obránce) Jan Kovařík.

Inkasovaná branka mrzela zlínského kouče Bohumila Páníka. „První gól byl hloupý, šlo o špatné postavení gólmana. Druhý padl po penaltě, potom Plzeň skórovala po krásných akcích,“ zhodnotil duel moravský trenér.

Tomáš Holý přitom patří k oporám ligového nováčka, V prvních čtyřech kolech vychytal tři čistá konta a měl lví podíl na tom, že se Zlín dokonce na chvilku ocitl na úplné špičce tabulky.

Kouč Páník ale velké závěry z hloupé chyby dělat nechce. „Gól si musí rozebrat s trenérem gólmanů, ti tyhle pocity znají lépe. Každý hráč má moji důvěru, kdyby ji neměl, tak je v týmu nebudu chtít,“ pravil jednoznačně.

Vytáhlý gólman ke všemu patří Spartě, největšímu plzeňskému rivalovi. Jenže na Letné pro něj není místo a tak zatím putuje po hostováních, to ve Zlíně mu skončí na konci aktuální sezony. V Plzni lovil míč ze sítě čtyřikrát, na což určitě nebude vzpomínat příliš v dobrém.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud