20. října 2015 • 15:38

Nalévá sudím alkohol a vyvádí? Rogoz má v Příbrami problémy

Autor: šq, šf, jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příbramský sportovní manažer a vedoucí mužstva Roman Rogoz si zase nepohlídal své chování u střídačky a sudí Pavel Královec ho v utkání proti Spartě (0:4) poslal na tribunu. Kontroverzní funkcionář prý zuřil, ale už vystřízlivěl. Nejspíš doslova. Jeho šéf Jaroslav Starka na každý pád říká: Ještě jednou a končí!



Uběhla hodina a minuta hry, když se Královec podruhé v zápase se Spartou rozběhl k domácí střídačce. Ven! ukázal už nyní Romanu Rogozovi. „Je to taková malichernost,“ reagoval na to s odstupem samotný Rogoz. Jeho šéf Starka si to ale nemyslí.

Roman Rogoz platí za velmi dobrého známého bosse všech bossů Romana Berbra . Z toho vyplývají dvě věci, kvůli nimž ho zná fotbalové prostředí především. Zaprvé, je zadobře se sudími a umí to v zákulisí. Známá je v poslední době „kauza Klesa“, v níž měl údajně před vzájemným zápasem s Českými Budějovicemi (odkud od Příbrami přišel) požadovat po budějovickém Michalu Klesovi ovlivnění utkání o záchranu. Tento případ se dostal až k soudu, jenž Rogoze osvobodil.

Zadruhé, což souvisí s prvním bodem, si vysloužil pozornost díky svému chování během utkání. Pobíhá u postranní čáry, křičí na asistenty i čtvrtého rozhodčího. „Chová se jako blázen,“ říká nejmenovaný zdroj Sportu, který se ještě dostane ke slovu.

Loni v říjnu cítil potřebu veřejného komentáře i Miroslav Pelta , předseda asociace. „Když jsem viděl jeho chování při utkání, tak apeluju na vlastníka klubu, aby si ho srovnal. Je potřeba, aby jeho chování odpovídalo postavení a úrovni funkcionáře Synot ligy.“

Rogoz letos v lednu v rozhovoru pro Sport na dálku odpověděl. „Samozřejmě se nad sebou zamýšlím, aby k takovým zbytečným excesům nedocházelo. Musím si na takové projevy dávat pozor.“

Příbram - Sparta: Roman Rogoz byl vykázán na tribunu
Video se připravuje ...

Jak příbramského manažera Rogoze vytočil čtvrtý sudí
Video se připravuje ...

Starka pohrozil Rogozovi vyhazovem

Minimálně nyní v neděli se to nepovedlo. Opakovaně se vydal do vymezeného prostoru, kde živě gestikuloval a pořvával na asistenta sudího. Poprvé dostal jenom varování, v 62. minutě už šel na tribunu.

Měl k nespokojenosti důvod? Svým způsobem ano. Královec upřel Příbrami jasnou penaltu po Brabcově ruce, Rogozovi se nemusel líbit ani Frýdkův zákrok tělem na Štípka v pokutovém území. Spouštěč nastal po hodině při zákroku na Dočkala uprostřed hřiště. Pískat se nemusel.

„Byly to malichernosti, nad kterými jsem dvakrát hudroval. Měl jsem pocit, že jsme to já a rozhodčí viděli jinak. Hlavní byl moment na půlce, jenž přitom ani nic neřešil. Trochu mě to naštvalo, hrajete se Spartou, máte motivaci, chcete uspět, je to možná trochu jiné než proti jinému mančaftu. Nechal jsem se hrou unést, byl to nešťastný moment. Asi jsem se měl víc krotit, a ne takhle vyšilovat. Hlavně to dávám za vinu sobě, nikomu jinému. Pocity mít můžu ledajaké, ale tudy cesta nevede. Musím si dát větší pozor,“ komentoval to s denním odstupem Rogoz.

Mimochodem, poslední věty jeho lednového a současného prohlášení – jako vejce vejci.

Nadřízený Jaroslav Starka to vidí trochu jinak než Rogoz. „Pro mě je Romanovo chování velké zklamání. On je prodloužená ruka na lavičce, a tohle se stávat nemůže, aby ho někdo vyhnal v domácím zápase na tribunu… Vyříkali jsme si to, já doufám, že definitivně, a kdyby se to náhodou stalo ještě jednou, tak už v našem klubu určitě nebude mít místo. Já věřím, že to Roman takhle bere, že si je toho ultimáta vědom. Seděli jsme nad tím spolu hodinu.“

CELÝ SESTŘIH: Příbram - Sparta 0:4. Fatai se blýskl dvěma góly
Video se připravuje ...

Nalévá sudím panáky tvrdého?

„Je to pochopitelně svaté právo majitele,“ uznal Rogoz. Co za jeho poblázněným chováním stojí? Možný pohled přináší výše zmíněný zdroj Sportu.

„Sudí přijede do Příbrami a Rogoz mu hned nalévá panáky tvrdého. Odmítne málokdo, hlavně z těch mladších, protože všichni vědí, že to je Berbrův kamarád. Ze stejného důvodu ho nikdo nevyhodí ze šatny a on u nich sedí ještě půl hodiny před zápasem. Sám je každý domácí zápas opilý, takže se pak chová, jak se chová. A těm rozhodčím se těžko vyhazuje na tribunu, když s ním mají takový čerstvý zážitek a sami si s ním třeba dali chvíli předtím panáka,“ vysvětluje zdroj.

Královec, pravděpodobně na popud čtvrtého rozhodčího Radka Kotíka, tu odvahu našel a Rogoz šel mezi diváky. Snášel to prý o to hůř, že se tak stalo v televizním utkání. Teď ho čeká disciplinárka a od ní pravděpodobně trest.

V zápise Rogozův prohřešek byl

Roman Rogoz, svérázný vedoucí mužstva Příbrami, musel v nedělním utkání proti Spartě (0:4) na tribunu za své chování vůči rozhodčím. Sudí Pavel Královec do neveřejné části zápisu jeho vykázání uvedl a Rogoz se může chystat před disciplinární komisi.

Deník Sport v pondělí spekuloval, že Královec neuvedl Rogozův prohřešek do zápisu proto, aby neupozornil na předchozí omyl skupiny delegovaných sudích – a sice že Rogoz pro dané utkání vůbec nepůsobil coby vedoucí družstva a tudíž neměl co dělat na lavičce.

To byl ovšem chybný závěr a celé je to trochu složitější. Rogoz v původním (neoficiálním) zápise figuroval, po vykázání jeho roli v souladu se soutěžním řádem zastal jiný člen, konkrétně asistent trenéra Daniel Huňa. Jeho jméno se také objevuje v oficiálním pozápasovém zápise vyvěšeném na stránkách asociačního serveru fotbal.cz.

V něm sice Rogozův incident chybí, ovšem v neveřejné části, do níž se zapisují disciplinární prohřešky, už je podle informace fotbalové asociace popsán.

Rogozovi hrozí podle paragrafu 45 disciplinárního řádu (Pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování vůči delegovaným osobám) zákaz činnosti na dva až šest týdnů, výkon fotbalově prospěšné činnosti, popřípadě i peněžitá pokuta až do výše padesáti tisíc korun.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud