5. ledna 2016 • 14:55

Procházka opouští Plzeň, jde do Turecka. Mám smíšené pocity, říká

Autor: iSport.cz, jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přesun reprezentačního stopera Václava Procházky na trase Viktoria Plzeň – Osmanlispor má konečnou podobu. Dlouholetá opora Západočechů v úterý podepsala v Turecku kontrakt na dva a půl roku s opcí na další sezonu. Informaci potvrdil webu iSport.cz hráčův agent Pavel Zíka.



Možný odchod 31letého stopera z Plzně byl tématem od úvodu sezony. V polovině srpna už byl Procházka jednou nohou v tureckém Antalyasporu, z transakce ovšem sešlo poté, co Viktoria uvolnila jiného stopera Romana Hubníka na hostování do Olomouce.

Plavovlasý bek proto strávil podzim na západě Čech, první polovinou ročníku se ovšem protrápil a podzim končil už v pozici náhradníka. Vzhledem k tomu, že si Viktoria stáhla zpět zkušeného Hubníka, Procházkovo prodeji do ciziny už nestálo nic v cestě.

"Mám smíšené pocity, protože jsem v Plzni prožil krásná léta. Jsem vděčný za to, že jsem mohl po angažmá v Boleslavi jít zpátky domů. Zatímco dříve jsme tady stále zachraňovali první ligu nebo se do ní snažili postoupit, v posledních čtyřech sezonách to bylo něco neuvěřitelného," uvedl Procházka v klubovém prohlášení Viktorie Plzeň. "Teď se ale přede mnou objevila nová příležitost, nová výzva a já se rozhodl ji vyslyšet," dodal jedenatřicetiletý reprezentant.

Václav Procházka si už zatrénoval s týmem Osmanlisporu
Václav Procházka si už zatrénoval s týmem Osmanlisporu

Ještě před zimní přestávkou byly indicie, že by Procházka mohl zamířit do Ruska, nakonec ovšem jeho kroky vedou přece jen do Turecka. V minulém týdnu se zástupci Viktorie dohodli na přestupu s Osmanlisporem, kam hráč v pondělí odletěl.

„Nabídky na přestup Václava Procházky jsme registrovali dlouhodobě, nicméně po dohodě s hráčem jsme je vytrvale odmítali. Současná nabídka však splnila představy Viktorie i samotného hráče,  Osmanlispor měl o Vaška eminentní zájem a našli jsme společnou řeč,“ uvedl v klubovém prohlášení generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek.

Po absolvování lékařské prohlídky nic nebránilo definitivnímu stvrzení dohody. „Václav Procházka právě podepsal smlouvu na dva a půl roku s následnou opcí na další sezonu,“ informoval iSport.cz hráčův agent Pavel Zíka. V novém působišti bude Procházka nosit své oblíbené číslo 21.

Plzeň začala přípravu. Už bez Procházky, ale vrátilo se pět hráčů
Video se připravuje ...

Plzeňská jízda na trénink! Vaněk vezl Limberského na skútru
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud