15. února 2016 • 18:28

Šumský míří ze Skotska do Česka. K návratu mu pomůže Dukla

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvaadvacetiletý fotbalista Nicolas Šumský bude opět působit v českém fotbale, s návratem mu pomůže pražská Dukla. „Pravdou je, že se vrací do České republiky v rámci společného projektu Dukly a partnerského týmu Benešova, kde bude nejdříve nastupovat,“ prozradil pro iSport.cz sportovní ředitel Dukly Günter Bittengel.



Šumský tak oblékne dres třetiligového Benešova a bude jen na něm, zda se dokáže prosadit. „Je to společný projekt návratu tohoto hráče tam, kam měl patřit, než jeho kariéra vzala jiný obrat,“ řekl Bittengel.

Dvaadvacetiletý hráč v mládežnických kategoriích nastupoval převážně v zahraničí, působil v Monaku, Cannes, River Plate a Argentinos Juniors. Následně se ovšem rozhodl vrátit do Česka a oblékl dres Bohemians 1905.

Poté co zavinil automobilovou nehodu, při které tragicky zahynula jeho spolujezdkyně, se ovšem rozhodl Česko opustit a přestoupil do italské Parmy. Z té odešel okamžitě na hostování do Slovinska, ale prosadit se nedokázal.

Proto se Šumský představil v divizním Vysokém Mýtu, kde vydržel jen několik zápasů a stěhoval se na Slovensko. Ani v dresu Bánské Bystrice se ale naplno neprosadil a odešel si zkusit angažmá do skotského Hamiltonu.

Právě klub hrající nejvyšší skotskou soutěž nyní potvrdil, že dal Šumskému povolení přestoupit do Dukly Praha, nastupovat ale bude minimálně ze začátku za Benešov.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud