8. března 2016 • 04:50

Škoda není v pohodě. Musí zapomenout na peníze, říká Uhrin starší

Autor: sh, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři jarní vystoupení, ani jeden gól, navíc mátožná hra. Kanonýr a kapitán slávistického týmu Milan Škoda není tím mužem, který rozvrací soupeřovy obrany a posílá do sítě jeden míč za druhým. Marně hledá podzimní formu. Jak jeho výkony hodnotí Dušan Uhrin starší, otec současného slávistického trenéra? 



U fanoušků Slavie přichází když ne přímo zklamání, tak určitě rozladění. Elitní kanonýr Milan Škoda góly nedává a ani není opěrným hrotem, který vyhraje každý souboj. Hledá se a dosud svou formu z podzimu nenalezl.

„Není v pohodě, nemůže se do toho dostat a je to na něm vidět,“ povšiml si Dušan Uhrin starší, otec slávistického kouče, který sledoval na vlastní oči porážku Slavie 1:2 v Mladé Boleslavi. „V první půli měl po přihrávce Hušbauera stoprocentní, spíše dvěstěprocentní šanci, jaké na podzim spolehlivě proměňoval. A ani si dobře nezpracoval míč,“ upozorňuje na konkrétní situaci.

Ve změnách v kádru trenér vicemistrů Evropy 1996 příčinu nevidí. Škodu doplňoval nejčastěji Muris Mešanovič, naposledy ho kvůli nízké efektivitě vystřídala od začátku další zimní posila Lukáš Železník. „Železník je spíš podhrotový, nepřekáží mu. Škoda naopak může těžit z jeho dobré přihrávky,“ poukazuje na rozdílné role útočného dua nasazeného v Mladé Boleslavi. Jenže to se zrovna v Boleslavi nenaplnilo.

„Tam byl Železník špatný,“ uznává Uhrin starší, že kolega Škodovi nijak neprospěl. „Lepší souhra přišla se střídajícím Mešanovičem. Ten se sice tlačí víc dopředu, ale vyhověli si,“ připomíná slavný kouč jiné postavení bosenského legionáře.

Proč se Škoda nachází v takovém rozpoložení, vidí Uhrin v jeho psychice. „Musí si to v hlavě srovnat a snažit se soustředit pouze na výkony. Zapomenout, že mohl vydělávat jiné peníze a makat,“ nalezl Uhrin jediné řešení. Připustil ovšem rovněž, že Škodovi neprospělo ani zranění v posledním přípravném duelu ve Španělsku proti Dynamu Kyjev. Nehledě na to, že potíže měl už dříve. „Na soustředění hrál dobře, to zranění se na něm také podepsalo,“ zdůraznil Uhrin.

Mladá Boleslav - Slavia: Šeda špatně rozehrál, Škoda v šanci selhal
Video se připravuje ...

Jihlava - Slavia: Ani Škoda se netrefil. Jeho střelu zblokovali obránci
Video se připravuje ...

Šimáně: Škoda měl na stole 60 milionů. Ale smířil se s tím, že zůstal
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Všechny zprávy pro fanoušky Slavie Všechny zprávy pro fanoušky SlavieFoto spo

Další informace o fotbalové Slavii najdete v úterním Sportu. Elektronickou verzi vydání včetně archivu novin najdete ZDE »

Titulní strana deníku SportFoto Sport

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud