9. dubna 2016 • 22:25

Sudí chybovali. Petrželův gól neměl platit, Paták vyloučil za řeči

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Urvali tři body, o kterých se bude ještě dlouho mluvit. Fotbalisté Viktorie Plzeň otočili zápas ve Zlíně a vyhráli 2:1. Západočechům pomohl i výkon sudích v čele s hlavním Michalem Patákem. Milan Petržela před vyrovnávacím gólem na 1:1 zahrál míč rukou, branka neměla platit. Za následné řečnění šel ze hřiště po druhé žluté domácí Róbert Matějov, favorizovaní Západočeši pak oslabeného soupeře dorazili a rozhodli o výhře díky trefě Ondřeje Vaňka.



Zlínský kapitán Tomáš Poznar hned první střelou na branku mířil přesně a poslal domácí do senzačního vedení. Plzeň pak dlouho neúspěšně dobývala pevnou obrannou hráz, do kabin šla stále za nepříznivého stavu 0:1.

Zlínskou obranu nejvíc zaměstnával aktivní Milan Petržela. Hbitý záložník odehrál výborné utkání, nicméně svůj výkon shodil zbytečnými excesy. V první půli při jednom z průniků do vápna zcela jasně nasimuloval pád, po kterém se marně dožadoval penalty.

Zlín - Plzeň: Petrželův skok plavmo – pokus o penaltu
Video se připravuje ...

Petrželův klíčový moment zápasu přišel na řadu v 59. minutě. Při svém driblingu ve vápně přešel přes Matějova, míč ale v jeden moment evidentně zasáhl rukou. Sudí Paták nechal pokračovat ve hře, Petržela akci dokončil a nakonec se mu podařilo dostat míč do sítě a zařídit důležité vyrovnání.

Zlín - Plzeň: Petržela zamotal Zlín a vyrovnal, míč si ale zpracoval rukou
Video se připravuje ...

Zlín - Plzeň: Matějov dostal druhou žlutou za protesty
Video se připravuje ...

Zlínský Matějov celou situaci neunesl a šel diskutovat směrem k hlavnímu sudímu. Paták ho za řeči odměnil žlutou kartou, vzhledem k tomu, že šlo o jeho druhé napomenutí v zápase, musel opustit hřiště.

Oslabený domácí celek nedokázal plzeňskému tlaku dál vzdorovat. V 74. minutě přišlo definitivní rozhodnutí, když domácího gólmana prostřelil Ondřej Vaněk.

Plzeň vyhrála 2:1 a dál je na jaře stoprocentní. V domácích hráčích bude asi ještě dlouho velká pachuť. Sudí Paták, kterého ve Zlíně moc nemusí a na jeho rozhodování už si v minulých zápasech klub stěžoval, se svými kolegy chyboval a Plzni svými výroky pomohl.´

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Viktorii Plzeň? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud