14. května 2016 • 04:57

Žasne Německo, Británie i Španělsko! Opilí sudí z Příbrami zaujali cizinu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konečně se o české fotbalové lize mluví ve světě. Záběry, jak čeští sudí Marek Pilný a Jiří Jech řídili opilí utkání mezi Příbramí a Slavie, se prosadily v předních evropských médiích. Skandálu si všiml nejprodávanější německý deník Bild, BBC a španělské deníky Marca a AS.



„Práce je práce, ale také místo, kde se může stát cokoliv – očividně,“ začíná článek na webu deníku Bild, který si všiml obrovského skandálu v české nejvyšší fotbalové soutěži. K němu se přidala i další světová média.

Už ve čtvrtek o této události informovalo britské BBC, v pátek se přidala další významná britská média Daily Mail a Telegraph, opilecká aféra z Příbrami si našla místo ve španělských denících Marca a AS.

„Pane sudí, jste vyloučen za opilost,“ hlásá titulek deníku Marca. Další madridský list AS poznamenává, že alkohol je na stadionu především pro fanoušky. „V české nejvyšší soutěži je to však trochu jinak,“ vtipkuje AS.

I v Česku vyvolal opilecký skandál sudího Jecha a Pilného velké diskuse. „Chováme se jak burani. Ale jaké je vedení fotbalu, takové je to pod ním. Přitom mužstva máme slušná,“ řekl v rozhovoru pro iSport.cz bývalý český reprezentant Ladislav Vízek.

„Kdyby to bylo na Slovácku, dáme mu po papuli. Je to trestuhodná věc a nebudu sprostý. Nikdo si nemůže dovolit přijít ožralý. Kdyby to bylo u mě ve firmě, okamžitě ho vyhodím a postihnu i nadřízené,“ prohlásil Ivo Valenta, majitele společnosti Synot, generálního partnera ligy.

Po incidentu byli všichni sudí okamžitě potrestáni. Komise sudích FAČR s okamžitou platností vyřadila z listiny Marka Pilného a Jiřího Jecha, zbylá čtveřice Emanuel Marek, Petr Caletka, Ondřej Pechanec, Pavel Vlasjuk má zastavenou delegaci do konce ročníku.

Skandální VIDEO! Opilý rozhodčí v Příbrami. Motal se, tancoval a spadl
Video se připravuje ...

Titulek španělského deníku Marca
Titulek španělského deníku Marca

Příbram - Slavia: Ani brankový rozhodčí Jech není ve formě
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud