19. května 2016 • 11:16

Překvapení v Plzni! Trenér Krejčí končí. Docházely mi baterky, řekl

Autor: iSport.cz, jav, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekaný tah na domácí fotbalové scéně! Trenér Karel Krejčí končí v Plzni. Mistrovský tým opouští po vzájemné dohodě, v budoucnosti se chce soustředit na práci u české reprezentace, kde dělá asistenta Pavla Vrby. Viktoria oznámí jeho nástupce v nejbližších dnech.  „V podzimní části sezony jsem jel na určité vlně euforie z pozitivních výsledků v lize i postupu národního týmu na šampionát. Na jaře mi však, lidsky řečeno, docházely baterky," vysvětlil Krejčí náročnost souběhu obou funkcí.



Sedmačtyřicetiletý Karel Krejčí končí v Plzni po necelém roce. Od loňského srpna, kdy nahradil odvolaného Miroslava Koubka, s týmem ihned postoupil do základní skupiny Evropské ligy, v Synot lize ho dovedl k obhajobě titulu po rekordní sérii 16 výher v řadě.

V závěru sezony však Plzeň třikrát prohrála a po nedělním debaklu 0:5 udělilo vedení týmu pokutu ve výši mistrovských prémií.

"V kontextu přípravy reprezentace na červnové EURO přibývaly povinnosti směrem k národnímu týmu, k tomu jsem cítil velkou odpovědnost k Viktorii a plzeňskému snu o obhajobě titulu. Fyzicky i psychicky jsem byl často velmi vyčerpán, trpěla tím moje rodina i zdraví,“ řekl Krejčí.

Podle generálního manažera Plzně Adolfa Šádka se k tomuto řešení schylovalo už delší dobu. „Situace pro nás není překvapivá. S Karlem Krejčím jsme dané téma probírali v průběhu celého jara, ačkoliv finální rozhodnutí padlo až po skončení ligového ročníku," uvedl Šádek.

Výběr nástupce? Plzeň nezačíná na bodě nula, říká Šádek

Krejčího pocity o neslučitelnosti obou jeho pracovních pozic vnímal Šádek podobně. "Na jaře jsem na něm cítil únavu, a  ačkoliv tým s předstihem získal titul, v dlouhodobém pohledu nebyla situace udržitelná. Hráči potřebují cítit, že trenér je plně koncentrován na výkon týmu a věnuje mu sto procent své pozornosti. Jakákoliv jiná situace se na výsledcích či výkonech musí nutně projevit.“

Kdo by mohl být Krečího nástupcem? Jak již informoval deník Sport dříve, byl v případě jeho odchodu favoritem na jeho místo Jindřich Trpišovský z Liberce, v hledáčku je i kouč Bohemians 1905 Roman Pivarník, vedení Viktorie se poohlíží i ve slovenské lize. Další možností je Luboš Kozel, který ukončil angažmá na Dukle a Plzeň už o něj měla zájem v minulosti.

Jednání se rozjela v předstihu. "Díky férové komunikaci ze strany Karla Krejčího jsme již měli čas o potencionálních jménech přemýšlet a nezačínáme na bodě nula," naznačil Šádek.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Trenéra sezony Krejčího mrzela kaňka, objev Schick zabojuje o EURO
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud