20. června 2016 • 11:56

Hrošovského sledují na EURO anglické kluby, Plzeň už odmítla Rapid

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už si zahrál na letošním EURO, patří mezi nejkvalitnější záložníky v české nejvyšší soutěži. Podle stránek americké televize televize ESPN je v zahraničí zájem o slovenského záložníka Patrika Hrošovského, který působí v Plzni. „Mým snem je hrát v nějaké velké zahraniční lize,“ řekl hráč Viktorie.



Na EURO zatím Hrošovský nastoupil na 59 minut při prohře s Walesem (1:2), při vítězství nad Ruskem (2:1) zůstal na lavičce. Podle americké televize ESPN by měl být jedním z hráčů, kteří se by po šampionátu mohli stěhovat za novým gangažmá. Zájem údajně mají West Bromwich a Hull City, týmy z anglické Premier League. Hrošovského výkony sledují i skauti Hamburku a Palerma.

Největší zájem však projevil Rapid Vídeň, který údajně už měl poslat do Plzně nabídku ve výši dvou milionů eur. Tu však generální manažer Adolf Šádek podle informací rakouského deníku Kurier odmítnul. Rád by za mladého záložníka dostal podobnou sumu jako před třemi lety při přestupu Vladimíra Daridy, který odešel přibližně za čtyři miliony eur.

Šikovný technik, který se stal důležitou součástí plzeňské jedenáctky, by se odchodu nebránil. „Jsem pravidelně v kontaktu s mým agentem. Ale nejdříve se chci dostat co nejdál se Slovenskem na EURO. Pak uvidíme, co se stane,“ řekl pro ESPN.

Hrošovský se Anglie na EURO nebojí

V dalším zápase EURO čeká Slovensko už dnes večer silná Anglie a čtyřiadvacetiletý záložník se souboje s jedním z favoritů turnaje nemůže dočkat. „Jasně, vyhráli suverénně svoji kvalifikační skupinu a je to velmi silný soupeř. Jenže si myslím, že jejich styl hry by nám mohl vyhovovat. Musíme především velmi dobře bránit a pokusit se dostat do rychlých protiútoků,“ tvrdí.

Pokud Slováci vyhrají, se šesti body jistě postoupí z těžké skupiny B, ve které narazili na Rusko, Wales a právě Anglii. V případě remízy budou muset čekat na další výsledky v turnaji. Utkání můžete sledovat ONLINE od 21:00 na iSport.cz.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud