31. července 2016 • 20:39

Začal na střídačce, pak Pázler parádně nakopl nováčka k senzaci

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože se v minulé sezoně stal se sedmnácti góly nejlepším střelcem druhé ligy, při dnešním návratu královéhradeckých fotbalistů do nejvyšší soutěže na půdě Bohemians 1905 začal útočník Jan Pázler nečekaně jen na lavičce. Svou roli ale nevzal nijak negativně. V 70. minutě se dostal na hřiště a hned za čtyři minuty nasměroval svůj tým vedoucí trefou z přímého kopu k vysoké výhře 3:0.



"Trenér se rozhodl pro trochu jinou taktiku, pro jinou jedenáctku. Beru to v pohodě. Jsme tým a každý dostane tu svou šanci. Jsem rád, že jsem takhle naskočil na těch dvacet minut a doufám, že jsem se trenérovi odvděčil," řekl Pázler novinářům.

"Šel jsem tam s tím, abych dal gól. Chtěl jsem odvést co nejlepší výkon, to se, doufám, povedlo. Uvidíme příště, nechám to na trenérovi," dodal pětadvacetiletý útočník.

V Ďolíčku otevřel skóre v 74. minutě dalekonosnou střelou z necelých 30 metrů. "Z takové dálky jsem gól asi ještě nedal. Jsme na trestňáky určení tři, faul byl na mě, já si věřil, tak jsem nikoho jiného kopat nenechal," usmál se Pázler.

Bohemians - Hradec Králové: Gól! Jan Pázler z přímého kopu poslal Hradec do vedení 1:0
Video se připravuje ...

"Jestli jsem byl překvapený, že to tam spadlo? Prodloužili jsme zeď, takže myslím, že brankář to viděl asi až na poslední chvíli. Jsem rád, že tam nedoskočil. Přesně takhle jsem to chtěl za zeď, aby to zapadlo co nejvíc k tyči. Naštěstí to vyšlo," těšila Pázlera jeho jubilejní desátá ligová branka, která byla v nejvyšší soutěži první od dubna 2013.

Připustil, že úvodní gól byl asi zlomový. "Jak jsem přišel, dali jsme rychle první a druhý gól a to nám pomohlo. Oni chtěli dát gól, museli otevřít obranu, takže my jsme měli víc prostoru na brejky. Měli jsme ještě další šance," dodal Pázler.

CELÝ SESTŘIH: Bohemians - Hradec Králové 0:3. Nováček vyplenil Ďolíček
Video se připravuje ...

Tomáš Malinský se raduje z ligové branky
Tomáš Malinský se raduje z ligové branky

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud