24. září 2016 • 04:30

Jak se hecují fanoušci před derby: Rýže, LuftJarda, sklenička Rosický

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už v neděli to vypukne. Od 15:30 hraje na Letné Sparta se Slavií, nejslavnější a největší zápas, který může ePojisteni.cz liga nabídnout. Mezi oběma kluby panuje obrovská rivalita, patří k tomu i hecovačky skalních fanoušků. Co před velkým zápasem říkají za Spartu herec Jakub Štáfek a co Lukáš Vala, bývalý šéf slávistického kotle? Podívejte se na VIDEO.



"Derby je vrchol sezony, největší zápas. Jsou to fráze, ale je to tak. Baví mě ta rivalita. Žije tím celá republika, jsou tam mnohem větší emoce. Je to zápas, co u nás nemá obdoby," říká Lukáš Vala alias Strašák, bývalý šéf slávistického kotle.

Na nedělní šlágr ePojisteni.cz ligy se pochopitelně těší i sparťanští příznivci. "Mám ve svém okruhu spousty fanoušků Slavie, je tam to klasické popichování. V momentě, kdy to dopadne dobře, půl roku si z nich můžete dělat legraci. Když ne, naopak to musíte unést, protože oni si dělají legraci z vás," říká známý herec Jakub Štáfek, velký fanoušek Letenských.

Jak se hecují fanoušci před derby: Rýže, LuftJarda, sklenička Rosický
Video se připravuje ...

K hecovačkám před samotným zápasem patří i pichlavé poznámky. Třeba ve chvíli, co se fanouškům vybaví, když se řekne jméno klubu letitého rivala.

"Je to smutek, Čína, rýže, LuftJarda," naráží Štáfek na aktuální vlastníky klubu z Edenu. "Při zápase je to rival, obecně asi vůbec nic," vrací úder Lukáš Vala.

Oba tábory se těší na mimořádnou osobnost, která by po šestnácti letech měla vyběhnout do bitvy o Prahu. Ano, řeč je samozřejmě o sparťanské ikoně Tomáši Rosickém.

"Doufám, že nastoupí Tomáš Rosický a klukům ukáže, jak se hraje fotbal na nějaké úrovni," věří Štáfek. "Na derby není potřeba nijak zvát. Možná za Spartu nastoupí ten hráč, ta sklenička uprostřed. Pojďte se na něj podívat, dát mu pořádnou čočku a ukázat Spartě, kdo vládne tribunám," vybízí Vala.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Nejhezčí trefy z posledních derby? Dvakrát Lafata, ale vede Škodova paráda
Video se připravuje ...

Emoce při derby. Podívejte se, jak to vře na hřišti i na tribunách
Video se připravuje ...

Chorea při derby: Podívejte se na fanouškovské umění Sparty a Slavie
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud