Jakub Konečný
15. listopadu 2016 • 04:58

Boj o Jana Sýkoru! Plzeň nabízí Liberci 35 milionů, zájem má i Slavia

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Liberci na podzim báječně zvládá dva úvazky, dnes navíc nastoupí za národní tým proti Dánsku. Jan Sýkora je zkrátka v kurzu. A patří k nejcennějšímu zboží v ePojisteni.cz lize. Svého odchovance by si ráda stáhla zpět mistrovská Plzeň, která za dvaadvacetiletého hráče nabízí 35 milionů korun. A vážný zájem projevuje i Slavia, pro niž představuje subtilní univerzál jednu ze zimních přestupových priorit. Takovému tlaku Slovan jen těžko odolá…  



Jestli něco liberecký boss Ludvík Karl na fotbale skutečně miluje, pak je to prodávání hráčů. A podle všeho si tuto oblíbenou činnost v zimním přestupovém termínu náramně užije, protože kolem univerzála Jana Sýkory už teď lítají desítky milionů korun.

„Jako první projevila o Sýkoru zájem Plzeň, teď se přidala i Slavia. Oba kluby tlačí na pilu, takže Sýkora v Liberci téměř určitě nezůstane,“ řekl deníku Sport dobře informovaný zdroj z hráčova okolí.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Sparta 0:0. Hosté vydřeli bod i bez vyloučeného Dočkala
Video se připravuje ...

Dvaadvacetiletý fotbalista prožívá skvělý podzim. Ve Slovanu, kde s úspěchem alternuje mezi rolí levého beka a polaře, se blýskl hattrickem do sítě Larnaky, který klubu zajistil postup do Evropské ligy.

Hned nato byl povolán do reprezentace, v níž debutoval proti Arménii a šanci dostal i v základní sestavě v kvalifikaci proti Ázerbájdžánu. Dnes by si měl připsat další start proti Dánsku, na které byl dodatečně povolán...

Náhrada za Limberského ?

Plzeň si svého odchovance vyhlédla jako náhradu za Davida Limberského, který by rád v zimě vyrazil na zahraniční angažmá. Původně Viktoria nabídla Slovanu za Sýkoru 35 milionů korun, teď je údajně kromě financí ve hře i hráčská náhrada v podobě Egona Vůcha a Michala Ďuriše .

Stejný model kompenzace volí i Slavia, která by prý nechala vybrat Liberec ze všech hráčů s výjimkou Jiřího Pavlenky, Simona Deliho, Michaela Ngadeua Ngadjuiho, Jaromíra Zmrhala, Antonína Baráka, Tomáše Součka a Milana Škody.

Zatímco těchto sedm je pro Slovan tabu, všichni ostatní slávisté jsou naopak k mání, přičemž se to týká i hráčů na hostování, jako jsou Robert Hrubý (Teplice), či Radek Voltr (Karviná).

Liberec - Larnaka: Neuvěřitelné! Sýkora stihl hattrick za 41 minut
Video se připravuje ...

Sýkora, který má v Liberci smlouvu do léta 2018, už podle informací deníku Sport absolvoval osobní jednání se zástupci obou klubů a nyní zvažuje jejich nabídky.

Do hry se však může vložit ještě Sparta, která má na svého bývalého hráče předkupní právo. Letenský klub sice nyní místo změn v kádru řeší jméno nového hlavního trenéra, ale pokud by se nakonec přece jen dohodl s libereckým koučem Jindřichem Trpišovským, není vyloučeno, že by se s ním z Liberce do Prahy stěhoval i Sýkora.

Ať už to dopadne jakkoli, fanoušci Slovanu se mohou se ztrátou hráče číslo 6 začít pomalu smiřovat.
Elektronickou verzi si můžete přečíst ZDE>>>

Titulní strana úterního vydání deníku Sport Titulní strana úterního vydání deníku SportFoto sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud