17. dubna 2017 • 14:25

Rozruch po Zemanově pádu. Holoubek chce video, Slovácko psalo o létání

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další "letec" ve ePojisteni.cz lize vyvolal bouřlivé diskuze. Plzeňský záložník Martin Zeman svým nasimulovaným pádem zařídil penaltu, kterou Marek Bakoš stvrdil v neděli výhru lídra soutěže nad Slováckem 2:0. Co na to fotbalové prostředí? Bývalý trenér sparťanského áčka David Holoubek volá po zavedení videa, poškozené Slovácko zase na Twitteru naráželo na krásné počasí stvořené pro létání.



Co se stalo? Martin Zeman v 66. minutě naběhl do skluzujícího Veliče Šumulikoského a sudí Pavel Orel odpískal faul. Opakované záběry ale ukazují, že kapitán Slovácka si nepočínal nedovoleně, Zeman totiž začal padat ještě dřív, než ke kontaktu došlo. Plzeňská penalta se tedy kopat neměla.

Podobné hraniční situace by mohlo vyřešit zavedení videa. Po krátkém shlédnutí záznamu by sudím bylo jasné, že útočník faul přihrál a o nedovolený zákrok nešlo.

"Už aby to bylo....," napsal na Twitter David Holoubek, který vedl sparťanské áčko před nástupem Petra Rady. Přiložil obrázek se starým videopřehrávačem, aby bylo jasné, na co naráží.

Slovácko se cítilo verdiktem poškozené. Penaltová trefa Marka Bakoše na 2:0 definitivně zhasla naděje na to, aby si celek na Moravu odvážel ze Štruncových sadů nějaký bodový zisk.

"Krásná čistá obloha. Počasí jako stvořené pro létání," umístil klub na svůj oficiální twitterový účet. Po skončení zápasu byl hodně nazlobený i Šumulikoski, když si v záznamu prohlédl svůj střet se Zemanem.

Plzeň - Slovácko: Zeman upadl přes skluzujícího Šumulikoského, Bakoš proměnil penaltu – 2:0
Video se připravuje ...

„Bohužel, teď jsem viděl v televizi záběr, nebyla to penalta. Zeman si naskočil pěkně, klidně mohl letět až do Vídně,“ rýpl si kapitán Slovácka.

V uplynulých třech kolech ePojisteni.cz ligy nešlo o první špatně posouzenou penaltu. Ruslan Mingazov svým pádem pomohl k penaltě Slavii v derby se Spartou, po které "sešívaní" v závěru zápasu srovnali na 1:1. Josef Šural o týden později doma s Brnem zase ochotně spadl před pokutovým kopem Davida Lafaty , kterým sparťanská kapitán zvýšil na 3:1.

"Všichni simulanti z Plzně, Sparty a Slavie, ničíte fotbal, kazíte malé fotbalisty a jste nekonečně trapní. Spojte se a začněte NEPADAT," ostře formuloval na Twitteru hokejový komentátor České televize Robert Záruba .

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Slovácko 2:0. Mistr jistil výhru spornou penaltou
Video se připravuje ...

Slavia - Sparta: Mingazov naskočil na Karavajeva, sudí Franěk mylně nařídil penaltu. Škoda srovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Sparta - Brno: Šural upadl přes Taščiho nohu, Lafata suverénně proměnil penaltu. 3:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud