12. června 2017 • 13:06

Baník potvrdil Kučeru! Nový kouč odmítl dva další kluby z první ligy

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už je to potvrzené! Fotbalisty Baníku Ostrava bude trénovat po návratu do první ligy Radim Kučera. Bývalý kouč Znojma podepsal s nováčkem dvouletou smlouvu a nahradí Vlastimila Petrželu. Podle klubových stránek Kučera upřednostnil Baník před dalšími dvěma nabídkami z nejvyšší soutěže.



Bývalý úspěšný stoper či defenzivní záložník německého Bielefeldu, Olomouce a Opavy jde do Baníku na své premiérové prvoligové angažmá. Poslední dva roky trénoval druholigové Znojmo.

Za asistenty si do Ostravy vybral dosavadního zlínského asistenta Bronislava Červenku a šéftrenéra Národní fotbalové akademie v Olomouci Iva Gregovského. Staronovým trenérem brankářů je Vít Baránek.

"Nabídky jsem měl tři, ale Baník byl přímočařejší. Rozhodlo velmi rychlé a korektní jednání, ta nabídka byla hned konkrétní. Baník je značka a má navíc úžasné fanoušky, to pro mě bylo lákavé," řekl Kučera.

Třiačtyřicetiletý kouč preferuje útočný styl fotbalu, který by chtěl vyznávat i v Ostravě. "Ve Znojmě jsme dost gólů dávali, ale i dost gólů dostávali. Byl to takový otevřený fotbal. První liga je ale o něčem jiném. Jsem si dobře vědom, že kvalita soupeřů je vyšší. Ale budu se snažit, abychom hráli ofenzivně. Určitě se o to pokusíme," řekl Kučera.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud