Michal Koštuřík
5. července 2017 • 08:40

Zlín získal Ekpaie, ale Železník je mimo hru! Kolem Van Kessela nejasno

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mají ho! Fotbalový Zlín podle ověřených informací iSport.cz dotáhl příchod záložníka Ubonga Ekpaie (21) z izraelského Maccabi Haifa, jenž se stal šestou letní posilou Páníkova celku. Přestup je uzavřený, už chybí jen formální záležitosti. „Dotahujeme to,“ potvrdil sportovní manažer klubu Zdeněk Grygera.



Nigerijský rychlík dal po delším licitování přednost Fastavu před Libercem, kde v minulé sezoně hostoval a v jedenácti zápasech nastřílel čtyři branky. Ve Zlíně by se mohl stát první volbou na pravý kraj zálohy, náhradou za Vukadina Vukadinoviče.

Nejasno je naopak kolem angažmá Gina van Kessela, s nímž zatím Grygera neabsolvoval osobní schůzku. Nizozemský útočník Slavie v zastoupení svého otce s hostováním ve Zlíně souhlasí, ale ke konkrétní domluvě ještě nedošlo. Obě strany hledají termín setkání. „Teď to stojí, jsou v Americe,“ vzkázal Grygera.

Pokračuje zkouška krajního gabunského záložníka Duvala Nzembiho z Viktorie Otrokovice, jenž by měl nastoupit i dnes v Luhačovicích proti Michalovcům.

Mimo hru je naopak útočník Lukáš Železník, posila z Mladé Boleslavi. Zlínský odchovanec se zranil minulý týden proti Třinci. Distorze kotníku ho vyřadí zhruba na dva až tři týdny, takže bude k dispozici až těsně před ligou. To je nemilá patálie. Přesto konkurence v kádru příchodem Ekpaie ještě víc nabobtnala. A to je ještě ve hře stoper, gólman a Van Kessel.

Pravděpodobná sestava Zlína

Brankář: Dostál

Obrana: Pazdera Bačo Gajič Matějov

Záloha: Ekpai Traoré Jiráček Bartošák

Útok: Železník Beauguel

TOP 5 gólů Zlína v sezoně: Parádní rány! Holík zmrazil Slavii, Kopečný překvapil Bohemians
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud