16. srpna 2017 • 15:06

Krmenčík do Slavie? Plzeň odolala. Příběh byl uzavřen, napsal Tvrdík

Autor: pta, kub, jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Fotbalová Slavia chtěla zkusit přetáhnout z Plzně útočníka Plzně Michaela Krmenčíka. Za nejlepšího střelce Viktorie nabízela podle informací iSport.cz částku 2,5 milionu eur (65 milionů korun) s bonusy se mohla suma vyšplhat až na tři miliony eur (78 milionů korun). Vedení mistra narazilo na zamítavé stanovisko vedení Plzně. "Akceptovali jsme negativní stanovisko Plzně k možnému přestupu a příbeh byl uzavřen," reagoval šéf Slavie Jaroslav Tvrdík na twitterovém účtu.



Ve Slavii je jasnou jedničkou na hrotu Milan Škoda . Jak informovalo Aktualne.cz, v Edenu k němu plánovali přidat výrazného konkurenta. Jejich pozornost se zaměřila na Krmenčíka, o jehož odchodu se v létě několikrát hovořilo. „Hledali jsme jednoho hrotového útočníka, protože nevíme, co bude s Michaelem Krmenčíkem, jestli bude dál hrát v Plzni,“ řekl na začátku přípravy trenér Pavel Vrba , když vysvětloval příchod Jakuba Řezníčka.

Později se však plzeňské stanovisko změnilo. O Krmenčíkově odchodu nechtějí ve Štruncových sadech nyní ani slyšet. „Teď v létě by se muselo stát něco mimořádného, třeba nepostup do základní skupiny v Evropě. Nepřemýšlíme o tom, že by se to nepovedlo a že by Michal Krmenčík odešel, pokud bude vhodná nabídka, tak nejdřív v zimě,“ řekl na předsedzonní tiskové konferenci generální manažer Adolf Šádek.

Pokud by přece jen Krmenčík změnil dres, v Plzni by upřednostnili raději některou ze zahraničních nabídek na úkor posílení svého konkurenta na domácím poli i v případě, že by nebyla tak finančně výhodná.

To ostatně potvrdil i šéf Slavie Jaroslav Tvrdík. "Hráč Krmenčík byl v širším výběru posil Slavie. Akceptovali jsme negativní stanovisko Plzně k možnému přestupu a příbeh byl uzavřen," komentoval neúspěšné námluvy den po porážce 0:2 v prvním utkání play off Ligy mistrů na půdě APOELu Nikósie.

Krmenčík v plzeňském kádru zůstává na začátku sezony jako její nejproduktivnější útočník. Skóroval v obou utkáních proti rumunskému FCSB v třetím předkole Ligy mistrů, trefil se také při výhře 4:0 nad Duklou v prvním kole.

Kromě toho má na svém kontě také jeden výrazný škraloup. Za vyloučení v domácí odvetě proti FCSB vyfasoval třízápasový distanc, je tedy nepoužitelný v nejbližších utkáních na evropské scéně.

Plzeň - Dukla: To je válec! Krmenčík napálil míč do brány od břevna a Plzeň vede 3:0
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud