Pavel Janega
25. srpna 2017 • 15:07

Nespokojený Frýdek neodjel do Brna, svou roli už řešil se Stramaccionim

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Martin Frýdek vyjádřil nespokojenost se svým postavením ve Spartě. Ve hře může být i přestup do jiného klubu. Hlavním důvodem má být to, že trenér Andrea Stramaccioni mu na osobní schůzce negarantoval místo v sestavě. Frýdek se přitom v základní jedenáctce objevil pod italským koučem čtyřikrát, v posledním zápase se Slováckem, který celou záležitost vyvolal, ale pouze střídal. Neshody, o který jako první informoval server Aktualne.cz, potvrzují i zdroje iSport.cz.



Martin Frýdek se po utkání se Slováckem vydal za trenérem Stramaccionim pro vysvětlení, proč chyběl v základní sestavě a jaké s ním má plány pro sezonu. Klíčové schůzky se zúčastnil ještě Radoslav Kováč, jenž diskuzi překládal. Výsledek? „Hráč řekl, že není spokojený se zápasovým vytížením a požádal klub o možnost najít si angažmá v zahraničí,“ informovala Sparta.

Proto Frýdek už ani neodjel s týmem do Brna a v pátek trénoval se skupinou hráčů, kteří nejsou v nominaci pro sobotní zápas. Včetně Václava Kadlece či Néstora Albiacha.

Liší se ovšem verze, co přesně si na schůzce oba aktéři řekli.

Podle té první měl Stramaccioni Frýdkovi odpovědět, že patří mezi patnáct důležitých hráčů, se kterými počítá a skládá z nich sestavu. „Hrát budeš podle toho, pro jaký herní systém se v daném utkání rozhodnu. Tvoje role je na pozici osmičky, ale proti Slovácku jsem potřeboval dvě šestky,“ měl říct Stramaccioni. Načež se prý Frýdek zarazil a nespokojeně odvětil, že v takovém případě chce ze Sparty odejít. Svou žádost měl v pátek zopakovat.

Sparta - Slovácko: Krásná akce Biabianyho s Frýdkem, Lafatův gól neplatí – asistent odmával mylně ofsajd
Video se připravuje ...

„Postavil si hlavu. On je nastavený tak, že chce hrát. Všichni mu ale říkají, aby to tak nehrotil,“ říká osoba, která má hodně blízko ke kabině Sparty a nepřála si být jmenována.

A co říká druhá verze, kterou šíří lidé z hráčova okolí? Že Frýdek žádost o přestup neinicioval. „Není to případ Konaté,“ říká zdroj blízký hráči. A nabízí trochu jiný pohled na to, co měl záložník od Stramaccioniho slyšet. „Řekl mu, že už s ním nepočítá do základní sestavy. Že je až patnáctým nebo šestnáctým hráčem. Martin chce zpátky do reprezentace a potřebuje hrát.“

Za tohle by tě v cizině vyhodili...

Podle této verze měl právě italský trenér Frýdkovi říct, že pokud je tak nespokojený, je tu i možnost hostování v jiném klubu. A když ji univerzální hráč odsouhlasil, Stramaccioni se naštval: „Za tohle by tě v cizině okamžitě vyhodili.“

Zdroj blízký vedení letenského klubu nicméně tuto verzi vyvrací. „Stramaccioni nechtěl, aby Frýdek odcházel. Počítal s ním. Jen mu, ani nikomu jinému, nemůže garantovat základní sestavu v každém zápase.“

Liberec - Sparta: Frýdek si ve vápně našel Čivičův centr a Sparta vede 1:0
Video se připravuje ...

Tak či tak, Sparta i Frýdek řeší problém, který může v krajním případě skončit přestupem. Hráč by preferoval zahraničí. Problém je v tom, že Frýdek nabídku zatím od nikoho nedostal a deadline přestupového okna se blíží. „Žádná nabídka není,“ potvrzuje mluvčí Ondřej Kasík. „Počkáme, jestli nás někdo osloví. Pak bychom postupovali tak, aby přestup byl výhodný jak pro klub, tak pro hráče.“

A když nabídka nepřilétne? Tak podle Kasíka bude Frýdek pokračovat v áčku Sparty. Obě strany každopádně čeká další schůzka, na které se budou snažit celou věc ujasnit a zklidnit.

„Pro nás je to úplně nová situace. O tom, že je pozice a budoucnost Martina Frýdka ve Spartě nejasná, jsme se dozvěděli ve čtvrtek. Víc to teď nemůžeme komentovat. Všechno budeme řešit se Spartou,“ uvedl hráčův agent Viktor Kolář ze Sport Investu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud