Michal Petrák
4. listopadu 2017 • 05:00

Kadlec: Stramaccioniho řadím podle tréninků nejvýš z koučů, co jsem zažil

Autor: Michal Petrák, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta se snaží stabilizovat po velkých změnách, do kterých se pustila v létě. Ty ovlivnily i útočníka Václava Kadlece, hosta pořadu Overtime na iSport TV. V první části rozhovoru mluví pětadvacetiletý forvard o tom, proč Letenští zatím neodehrají víc povedených zápasů v řadě, vyjadřuje se ke kvalitě zahraničních posil, odmítá, že by kabina měla problémy s komunikací, a došlo také na hodnocení Andrey Stramaccioniho mezi trenéry.



Pětadvacetiletý útočník se otevřeně vyjadřuje k současné Spartě. Jejímu složitém přerodu, letních posilách či trenéru Stramaccionim. „Co se týče tréninků, řadím našeho současného kouče nejvýš ve své kariéře. A že to pak někdy není vidět v zápasech? Možná je problém v tom, že se hodně točí sestava. Snad se výkony co nejdřív ustálí a ukáže se, že naše cesta je správná,“ věří Kadlec .

Sparťanský forvard letním razantním změnám na Letné od začátku věřil. „Myslel jsem si, že nám to sedne. Kluci z ciziny mají obrovskou kvalitu a tréninky byly taky dobré, makali jsme hodně,“ prozrazuje útočník. „Dokonce bych řekl, že jsem takovou přípravu nikdy předtím neměl. Ale hned na začátku jsme narazili v Evropské lize na CZ Bělehrad a pak jsme se v tom plácali. Máme záchvěvy, kdy si říkáme, že už to půjde nahoru, ale pak nás zase něco srazí,“ mrzí ho.

Odmítá, že by na Spartě byla v kabině nevraživá atmosféra, i když s početným táborem cizinců v kádru přibyla jazyková bariéra. „Komunikujeme v angličtině: s domácíma klukama se mezi sebou pochopitelně bavíme česky, ale s angličtinou nemáme nikdo problém. Tréninky s panem Stramaccionim mají hlavu a patu, jsou i fyzicky náročné,“ přibližuje tréninkovou náplň i fungování v klubu, která se blíží zahraničním standardům.

Jablonec - Sparta: Václav Kadlec se zranil, střídal se slzami v očích
Video se připravuje ...

Přes velkou hráčskou kvalitu se ale mužstvu zatím nedaří. „Trenér se nám snaží vysvětlit, že máme větší individuální kvalitu než většina týmů a že se to musí projevit. Že když k tomu přidáme nasazení a bojovnost, jako v zápase s Plzní, neměli bychom mít potíže. Bohužel se to v některých zápasech úplně neukázalo,“ štve Kadlece.   

Problém nevidí ani s přístupem letních posil. „Když si vezmu jednoho po druhém a vidím je na tréninku, říkám si, že je to jen otázka času, kdy se to začne projevovat v zápasech. Na hřišti nám to ještě úplně neladí, ale vztahy jsou dobré,“ tvrdí. „Když je hromadná večeře, všichni jdou a normálně se baví. Ani jeden z nováčků není lidsky špatný, to je základ. Nikdo nejde na hřiště s tím, že by tam nechtěl nechat sto procent.“

Sparta se ale v probíhající sezoně spíš motá v začarovaném kruhu. Jeden zápas týmu vyjde a zahraje velmi slušně, následující ale zase vypadá špatně a hráče srazí dolů. „Mám z toho dobrý dojem, ale problém je, že se hodně točí sestava. Týden něco nacvičujete, odehrajete zápas, a další týden to nacvičují jiní hráči. Snad se výkony co nejdřív ustálí a ukáže se, že naše cesta je správná,“ věří Kadlec.

Noví hráči se podle něj snaží i zapadnout do kabiny. „Nejvíc se mi asi líbí Mavuba, to je správný chlap, snaží se učit i česká slovíčka,“ prozrazuje letenský útočník. „V poslední době se začíná projevovat i Semih Kaya,“ doplňuje.

Sparta - Plzeň: Václav Kadlec parádní ranou trefil tyč, Ben Chaimův gól neplatil kvůli ofsajdu
Video se připravuje ...

Výkon byl kvalitní, rozhodla naše špatná efektivita, myslí si Václav Kadlec
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Ostrava 3:2. Domácí využili v závěru přesilovku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud