4. ledna 2018 • 13:35

Rosa končí kariéru! Už mě to nedělalo šťastným, řekl fair play hrdina

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na jihlavské soupisce už nenajdete na jaře jednoho z nejzkušenějších fotbalistů. Obránce Antonín Rosa se před začátkem zimní přípravy rozhodl ukončit kariéru. „V poslední době mne přestal profesionální sport dělat šťastným, tak jako tomu po celý život bylo,“ vysvětlil v tiskové zprávě hráč, který v české nejvyšší soutěži odehrál 188 zápasů a působil také v Teplicích či Mladé Boleslavi.



Rosa platil za spolehlivého obránce, největšího ohlas ale vzbudil na podzim 2016, když se v utkání se Zlínem přiznal k teči, kterou rozhodčí mylně přisuzovali soupeřovu hráči a nechtěli proto uznat gól kvůli ofsajdu. Jihlava bojující o záchranu zápas prohrála, Rosovo fair play gesto ale ocenili fanoušci napříč ligou. „Nebral bych to jako fair play, je to normální věc,“ vysvětloval tehdy a jeho gesto ocenili třeba šéf Slavie Jaroslav Tvrdík nebo tehdejší trenér Sparty David Holoubek.

Loni na podzim už Rosa zasáhl pouze do šesti zápasů a do hlavy se mu začaly vkrádat myšlenky na konec kariéry. „Rozhodl jsem se udělat krok, který by mě za pár let stejně čekal, o něco dříve a udělat si tím jakýsi náskok,“ vysvětlil, proč už se dál rozhodl nepokračovat v profesionální kariéře. Svoji pozornost chce nyní zaměřit na rodinu a vysokoškolské studium.

Na trávnících se bude vyskytovat dál. „Určitě úplně nekončím, neboť budu nejspíše pokračovat na nižší úrovni v zahraničí,“ vysvětlil Rosa.

Jihlava - Zlín: Férový Rosa! Obránce Jihlavy po hádkách přiznal gól soupeři
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud