11. ledna 2018 • 13:17

Plzeň potvrdila Pernicu. Posila zůstane ještě na jaře v Jablonci

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalista Luděk Pernica bude od příští sezony působit v Plzni, s níž podepsal smlouvu na tři a půl roku. Jak již dříve informoval deník Sport, jaro ještě stráví na hostování v Jablonci.



"Je to přestup, který by si přála většina fotbalistů v české lize. Těší mě, že si Viktoria vybrala z konkurence tuzemských stoperů zrovna mě. Budu se snažit nadále podávat co nejlepší výkony, abych dokázal, že si své místo ve Viktorii zasloužím," uvedl pro plzeňský web Pernica.

"Luděk je pro Viktorii typově vhodným stoperem, jenž splňuje všechny požadavky moderního fotbalu. Po vzájemné debatě jsme došli k závěru, že jarní polovinu sezony stráví v Jablonci, kde se rozehrál ke skvělým výkonům. Věříme, že se v budoucnu stane platnou součástí našeho týmu," dodal generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Velkým lákadlem pro Pernicu je možnost zahrát si Ligu mistrů. Plzeň po podzimu o 14 bodů vede ligu a vítěz nejvyšší soutěže s největší pravděpodobností projde přímo do nejprestižnější klubové soutěže.

První posila Plzně pro příští sezonu. Představujeme Luďka Pernicu
Video se připravuje ...

"Bylo mým snem zahrát si někdy v kariéře Ligu mistrů a teď by se mi to mohlo podařit. Jsem rád za šanci, kterou mi Plzeň nabízí. Teď budu ještě pokračovat v Jablonci a udělám maximum pro to, abychom měli co nejúspěšnější sezonu," uvedl Pernica v tiskové zprávě jabloneckého klubu.

Kariéru začínal v Blansku, odkud ještě v dorosteneckém věku v roce 2000 přestoupil do Brna. V moravském celku působil do roku 2014, kdy zamířil do Jablonce. Na kontě má 165 ligových zápasů a 11 vstřelených branek.

Pernica se stal druhou zimní novou tváří Viktorie, před pár dny západočeský celek posílil útočník Tomáš Chorý.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud