Jakub Konečný
18. ledna 2018 • 17:27

Stanciu v Praze! Podstoupil prohlídku a na Spartě se fotil s Rosickým

Autor: Jakub Konečný, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve středu krátce po desáté hodině večer dosedlo na Letišti Václava Havla letadlo z Bruselu, kterým do Prahy dorazil Nicolae Stanciu, dlouho očekávaná (a nejdražší) posila fotbalové Sparty. Čtyřiadvacetiletý rumunský záložník z Anderlechtu už ve čtvrtek absolvoval zdravotní prohlídku, dorazil přímo na letenský stadion a definitivně by měl uzavřít několik týdnů táhnoucí se přestupovou ságu. Smlouvu by měl podepsat do 30. června 2021. 



Sparta ve středu nejdřív poslala do Bruselu finální návrh s očekáváním, že jej protistrana bez vážnějších výhrad akceptuje. „Je to na dobré cestě, věřím, že ve čtvrtek jeho přestup uzavřeme,“ řekl deníku Sport zdroj z vedení Sparty, která za Stanciua nabídla 3,75 milionu eur, tedy 96 milionů korun.

Stanciu pak konečně dostal od Anderlechtu povolení odcestovat do Prahy. Na letišti na něj čekali zástupci agentury, která se o něho stará, s novináři se mladý Rumun bavit odmítl.

Ve čtvrtek dopoledne pak absolvoval testy v Laboratoři sportovní motoriky na FTVS UK.

 

Stanciova agentka Anamaria Prodan Reghecampfová už také na svém instagramovém účtu zveřejnila společné fotografie s Tomášem Rosickým , který se po konci hráčské kariéry zabydluje v klubovém vedení.

Částka 96 milionů korun za Stancia je nový rekord v historii české ligy, který dosud držel Izraelec Tal Ben Chaim. Za něj letenský klub loni zaplatil Maccabi Tel Aviv 76 milionů korun. Mimochodem – i třetí nejdražší hráč domácí soutěže je na soupisce Sparty, návrat Václava Kadlece z dánského Midtjyllandu vyšel před dvěma roky na 73 milionů korun.

Přestupová sága je u konce, Stanciu je v Praze. Vítali ho agenti
Video se připravuje ...

Anderlecht vykoupil Stanciua ze Steauy Bukurešť v létě roku 2016 za deset milionů eur, a tak chtěl svou ztrátu pochopitelně co nejvíc minimalizovat. Proto se jednání o přestupu rumunského reprezentanta táhla už od Vánoc a prošla mnoha peripetiemi.

„Už neexistují žádné detaily, které by transfer mohly zhatit. Nabídka Sparty byla přijata,“ uvedla hráčova agentka Anamaria Prodanová Reghecampfová.

Do Sparty míří Stanciu – podívejte se na jeho statistiky
Video se připravuje ...

Nicolae Stanciu se svou agentkou Anamarií Prodan Reghecampfovou
Nicolae Stanciu se svou agentkou Anamarií Prodan Reghecampfovou

Vše o přestupech a spekulacích čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud