23. ledna 2018 • 14:00

Stanciu už patří Spartě! Podepsal na tři a půl roku, má číslo po Rosickém

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta potvrdila příchod nejdražší posily v historii HET ligy. Rumunský záložník Nicolae Stanciu s ní podepsal smlouvu do června 2021, Anderlecht za něj podle informací Sportu dostane 96 milionů korun, což je nový rekord. Na Letné bude Stanciu oblékat dres s číslem 10, které dosud nosil Tomáš Rosický.



Po dlouhých jednáních, která se táhla už od Vánoc, se došlo k dohodě a záložník Nicolae Stanciu přestoupil do Sparty. Zároveň se stal se nejdražším fotbalistou v historii české ligy.

Pražský klub za rumunského reprezentanta zaplatí Anderlechtu Brusel podle informací deníku Sport 3,5 milionu eur (96 milionů korun). Dosavadním rekordem bylo 76 milionů korun, které loni v létě Sparta dala Maccabi Tel Aviv za Izraelce Tala Ben Chaima.

Nejdražší přestupy do české ligy

Částka Jméno a kluby
96 milionů Nicolae Stanciu (Anderlecht - Sparta - 2018)
76 milionů Tal Ben Chaim (Maccabi Tel Aviv - Sparta - 2017)
73 milionů Václav Kadlec (Midtjylland - Sparta - 2016)
52 milionů Semih Kaya (Galatasaray - Sparta - 2017)
35 milionů Szilárd Németh (Slovan Bratislava - Sparta Praha - 1997), Gino van Kessel (Trenčín - Slavia - 2016), Štěpán Vachoušek, Teplice - Slavia Praha (2002)

Stanciu se Spartou podepsal smlouvu do června 2021 a v týmu by měl zaujmout pozici tvořivého záložníka po Tomáši Rosickém, který v prosinci ukončil kariéru a přesunul se do vedení klubu.

V této sezoně však ofenzivní středopolař odehrál za bruselský tým jen deset ligových zápasů, pouze třikrát se objevil v základní sestavě a zaznamenal gól a dvě asistence. Premiérový ročník v Anderlechtu se Stanciuovi povedl víc, během něj si v 21 ligových utkáních připsal čtyři branky a tři asistence.

Stanciu, který v Rumunsku nastupoval ještě za celky Unirea Alba Iulia a Vaslui, v národním týmu odehrál 19 zápasů a vstřelil šest gólů. Za Spartu by mohl poprvé nastoupit ve čtvrteční přípravě s Vltavínem.

Nicolae Stanciu se svou agentkou Anamarií Prodan Reghecampfovou
Nicolae Stanciu se svou agentkou Anamarií Prodan Reghecampfovou

Stanciu míří do Sparty! Podívejte se na jeho statistiky i úspěchy
Video se připravuje ...

Sparta - Steaua: Stanciu se skácel po kontaktu s Frýdkem, pak z přímáku krásně vyrovnal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud