25. ledna 2018 • 17:20

Kotalík o změnách ve Spartě: Přestup Kangy? Nedaří se dohoda s hráčem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší zimní posila už oblékla dres Sparty. Nicolae Stanciu se předvedl v dobrém světle při přípravném utkání s Vltavínem (3:0). Ředitel Adam Kotalík po něm přiznal, že klub je rovněž dohodnutý s Crvenou zvezdou Bělehrad na přestupu Guélora Kangy, zatím se však nedokázal domluvit s hráčem. Hovořil také o tom, jak vážný je zájem Newcastlu o Martina Dúbravku a jaká je situace kolem hráčů, s nimiž na Letné už nepočítají.



Cena za Stanciua? 100 milionů nepřesáhla

Čtyřiadvacetiletý Stanciu přišel do Sparty v úterý, kdy podepsal smlouvu do června 2021. O přestupu se přitom začalo mluvit už koncem minulého roku. "Jednání s Anderlechtem nebyla vůbec jednoduchá, vázla každou chvíli na drobnostech. Dohoda nakonec všechny stála dost času, nervů a trpělivosti," uvedl Kotalík.

"Nakonec i díky tomu, že hráč šel s výplatou dolů oproti Anderlechtu, se ho podařilo dotáhnout. Významnou měrou přispěli i agenti, protože jsme si stanovili rozpočet, který jsme nechtěli přesáhnout," řekl a dodal, že přesnou částku zveřejnit nemůže. "Ale nepřesáhla sto milionů korun," dodal. Stanciu vyšel podle informací deníku Sport Spartu na 96 milionů korun.

Jak blízko je Kanga?

Jako další posilu si Sparta vyhlédla Guélora Kangu, který ji stejně jako Stanciu pomohl v minulosti vyřadit v evropských pohárech. "Zájem máme, to není žádné tajemství. Situace je taková, že jsme domluveni, za jakých podmínek ho uvolní do Sparty. Ale nedaří se najít dohodu s manažerem hráče. Nejsem schopen odhadnout, jestli to dotáhneme do úspěšného konce," prohlásil.

Dúbravka do Newcastlu?

Kotalík také přiznal, že o brankáře Martina Dúbravku projevil zájem Newcastle. "Dostali jsme oficiální nabídku na hostování pro jaro. Odmítli jsme ji, protože preferujeme hostování s opcí, nebo transfer. V tuhle chvíli nemáme žádnou novou informaci z jejich strany a Martin je nadále členem kádru Sparty," řekl.

Sparťané na odchodu

Sparta už nadále nepočítá s trojicí Marc Janko, Jonathan Biabiany a Lukáš Mareček . Do Met se po neúspěšném podzimu vrátil také Georges Mandjeck. "U Lukáše Marečka jsme blízko dohodě o přestupu, ale u dalších dvou zatím dohoda není," uvedl Kotalík.

Ani jeden se nepřipravuje s prvním týmem Sparty a Biabiany kvůli tomu obvinil Spartu u hráčské asociace FIFPro ze šikany. "Základem sporu je to, že když klub s hráčem nepočítá, tak jestli může trénovat v oddělené skupině, nebo musí trénovat s prvním týmem," upřesnil Kotalík, který kvůli tomu jedná s Biabianyho právníkem. "Nikoho nechceme usurpovat a jejich režim nastavíme tak, aby odpovídal zvyklostem v západní Evropě," dodal.

Stanciu ve Spartě: Má cena? Nechci být jediná hvězda v týmu
Video se připravuje ...

Stanciu ve Spartě: Má cena? Nechci být jediná hvězda v týmu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud