1. února 2018 • 17:43

Plzeň - Legia Varšava 5:1. Vysoká výhra, pálili všichni útočníci

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně zvládli úvodní duel na herním soustředění ve Španělsku. Proti Legii Varšava, za kterou v základní sestavě nastoupil i Adam Hloušek, zvítězili vysoko 5:1. Mezi střelce se zapsali všichni západočeští útočníci - dvě branky dal Michael Krmenčík, trefili se i Tomáš Chorý a Marek Bakoš. První branku přípravného duelu vstřelil Jan Kopic. Viktoria tak dala zapomenout na dva debakly z předchozího soustředění.



Plzeň měla dobrý vstup do utkání, který korunovala po čtvrthodině hry. Nejprve utekl po levém křídle Krmenčík a po jeho pasu se prosadil Kopic. Minutu poté předvedl další individuální akci Krmenčík a tentokrát sám zvýšil. Ve 33. minutě se pak Plzeň dostala do brejku a Krmenčík dorazil do sítě předchozí Petrželův pokus.

Po hodině hry po prostřídáních snížila Legia, za kterou nastoupil i český reprezentant Adam Hloušek. Jenže krátce nato vrátil Plzni tříbrankové vedení Chorý a čtyři minuty před koncem zpečetil výhru Bakoš.

Plzeň čekají ve Španělsku ještě dva duely, které mají tým připravit na zápasy Evropské ligy s Partizanem Bělehrad i na jarní hájení prvního místa v lize. V neděli se Viktoria utká s Riedem a ve středu s čínským celkem Kuej-čou Cheng-feng.

 

Góly

Domácí: 16. Kopic, 17. Krmenčík, 33. Krmenčík, 65. Chorý, 86. Bakoš

Hosté: 62. Hämäläinen

Sestavy

Domácí: Kozáčik (46. Hruška) – Řezník (66. Havel), Hejda (46. Hájek), Hubník (C), Limberský (66. Kovařík) – Hrošovský (79. Bakoš), Hořava (66. Ivanschitz) – Petržela, Kolář (46. Čermák), Kopic (66. Zeman) – Krmenčík (46. Chorý).

Hosté: Cierzniak (46. Malarz) – Jędrzejczyk (C), Astiz (66. Pasquato), Pazdan, Hloušek – Mączyński, Rémy, Antolić – Szymański (71. Kucharczyk), Niezgoda (46. Eduardo), Hämäläinen.

Rozhodčí

Stadion

Benidorm, Španělsko

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud