Michal Koštuřík
2. února 2018 • 17:54

Baník po Plovdivu: Mizerné hřiště, porážka i vyloučený Poznar

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TURECKA | Špatný den pro Baník. Příprava s Lokomotivem Plovdiv mu nevyšla (0:1), porážka však neštvala kouče Radima Kučeru tolik jako stav hrací plochy v areálu Titanic u města Lara. „Jsem nasr…od příjezdu na tohle hřiště,“ láteřil po třetím přípravném duelu na soustředění v Turecku. 



Bulharský soupeř byl silný, schopný na míči a odolný v soubojích. Vyhrál díky vlastnímu gólu obránce Jiřího Fleišmana, jenž po čtvrthodině trefil balon tak, že zapadl za bezmocného Jana Laštůvku. Trenér ale ani neměl náladu nic hodnotit. Natolik ho rozladila nekvalita trávníku.

„Jedeme hrát do Turecka na kvalitní terény a tento je nejhorší, co jsem v přípravě zažil. Nesnese srovnání ani s naším tréninkovým hřištěm. Na něčem takovém se nemůžete na nic připravit. Nejsme jako některé bohatší kluby, které si hřiště šlechtí daleko lépe. Nám tradičně na poslední chvíli řekli, kde budeme hrát. Tím terénem se hodnocení zápasu maže, jsem z toho rozčarovaný,“ prohlásil Kučera pro isport.cz. „Udělali jsme spoustu nevynucených chyb. A úplně zbytečných,“ nelíbilo se mu.

Majitel Baníku není suchar. Brabec trénoval penalty a vyzývá Nehodu
Video se připravuje ...

Ostravští nastoupili až na zraněného Milana Baroše v nejsilnější sestavě, představily se všechny zimní posily. V základu byli Fillo, Fleišman, Diop, Jirásek…Posledně jmenovaný napálil v první půli z dálky břevno. „Rozhodně to nebyla základní sestava. A to nemlžím,“ tvrdil Kučera, jenž po přestávce poslal na tvrdý trávník De Azeveda , Bredu či Poznara.

Ten byl na konci utkání vyloučený za úder loktem do obličeje. „Strkali se oba, Pozny se ohnal. Musím říct, že Balkánští hráči tomu další větší tyjátr. Možná mohl dát rozhodčí dvě červené. Ten Bulhar ho předtím taky držel,“ nabídl svůj pohled Kučera. „Jinak mám dobrý pocit z posil. Přinesly kvalitu a jsou vesměs dobré i charakterově. Všichni noví zapadli do týmu, který se vlastně tvoří od znovu.

Co Barošovo zranění? Dnes podstupuje v Praze podrobné vyšetření kotníku. „Ještě čekám na výsledky sona, ale nemělo by to být nic vážného,“ uvedl kouč Baníku, jehož tým čeká v úterý závěrečný duel v Turecku proti ukrajinskému Olimpiku Doněck.

Na jakém terénu?

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud