Radek Špryňar
18. února 2018 • 12:10

Co bude dál s Pilařem? Plzeň už svolila k odchodu, řeší se hostování

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

S dalšími dvěma spoluhráči zůstal doma v Plzni, letenka do Bělehradu se na jméno Václav Pilař (29) nevystavovala. Trenér Pavel Vrba kreativního záložníka nezahrnul do osmnáctičlenné nominace Viktorie na utkání prvního kola vyřazovací části Evropské ligy proti tamějšímu Partizanu (1:1). Rozjela se intenzivní jednání o půlročním hostování v jiném českém klubu.



„Jeho zdravotní stav mu nedovolil odehrát ani jedno přípravné utkání, proto tady není,“ zareagoval Pavel Vrba v Bělehradě na otázku, zda s Pilařem stále počítá.

Mlžil.

V první řadě odehrál v zimě hned tři utkání (poločasy proti Basileji, Salcburku a Šanghaji). Za druhé, Plzeň dala Pilařovu agentovi zelenou k vyjednávání o půlročním hostování.

„Ano, je to tak. Vaškovi hledám angažmá. Mělo by se jednat o jarní část,“ říká hráčův agent Pavel Zíka se společnosti Global Sports.

Celá akce má dva háčky. Potřebuje se stihnout do konce přestupního termínu, který je 22. února. Tedy příští čtvrtek. To by klapnout mělo, protože podle Zíky se na Pilaře ptají pražské i mimopražské kluby.

Největší potíž je s hráčovým souhlasem. Pilařovi se údajně z Plzně moc nechce. Touží se s tvrdou konkurencí poprat o místo v základní sestavě. Jenže to jen velmi obtížně. „Samozřejmě že nic neudělám přes nesouhlas hráče. S Vaškem o tom diskutujeme, stejně tak s Plzní. Můj názor je ten, že by měl na jaře odehrát plnou porci čtrnácti ligových zápasů a v létě se vrátit zpátky v plné formě. Pak bude mít v klubu lepší výchozí pozici,“ uvažuje Pavel Zíka.

Vybrali jsme TOP 5 nejlepších posil zimní pauzy. Kdo se nejvíc vyplatí?
Video se připravuje ...

Pokud devětadvacetiletý hráč opravdu odejde na hostování, stane se tak výlučně v rámci české soutěže. Odchod na východ, nebo na sever do skandinávských zemí nepřipadá v úvahu.

Ještě před pár měsíci to přitom vypadalo na happy end. Václav Pilař se na jaře minulého roku po čtvrté (!) operaci levého kolene vrátil do plného tréninku s Viktorií Plzeň, v závěru sezony 2016/17 zvládl nastoupit do šesti ligových zápasů, vrátil se v obdivuhodné formě.

V roli střídajícího hráče dovedl razantně změnit rytmus hry, pro soupeře byl nebezpečný. „Věděl jsem, že fotbal umím a že mi nebude balon dělat problémy. Šlo jen o to, abych zůstal zdravý,“ nadšeně vypravoval.

Jenže v létě se plán začal bortit. Pilaře začaly stíhat svalové patálie. Kvůli nim nestihl klíčové zápasy s rumunským FCSB o postup do závěrečného předkola Ligy mistrů. Když se dal do kupy, v Jihlavě si během předzápasové rozcvičky ošklivě podvrtnul kotník. V lize tak na podzim zasáhl pouze do čtyř z celkových šestnácti duelů.

Ani jednou nenastoupil v základní sestavě, celkem stihl odehrát nicotných 66 minut! V zimní přípravě Pilař strávil zase pár dní s neschopenkou v ruce. Na vině byly znovu svalové trable.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud