28. února 2018 • 14:20

Rosický: Letní nákupy Sparty? Špatné investice, zlepšení může trvat roky

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První polovinu sezony prožil jako hráč, tu druhou načal Tomáš Rosický jako člen sparťanského managementu. Letní úřadování Letenských na přestupovém trhu se mu však s odstupem času nezamlouvá. Stamiliony za Ben Chaima, Kayu, Mandjecka a spol. byly podle něho špatné investice. „Pohled na tabulku a ztráta 15 bodů na Plzeň jasně dokazuje, že letní investice nebyly správné,“ řekl Rosický v rozhovoru pro DVTV.



Jedenáct nových hráčů, utracená částka atakující 300 milionů korun a 5. místo v lize. Revoluce, pro kterou se Sparta před aktuální sezonou rozhodla, zatím nekoresponduje s tím, co si od ní na Letné slibovali.

Překopat celý kádr? Podle současného člena sparťanského vedení, na podzim ještě hráče, velmi necitlivý krok, ze kterého se Pražané mohou dávat dohromady třeba i dva roky.

„Přerod, který se v klubu stál, byl obrovský zásah. Mužstvo si nesedlo, někteří hráči, kteří v létě přišli, už ve Spartě dnes ani nejsou, což je signálem toho, že se to opravdu nepovedlo,“ uvedla pravá ruka sportovního ředitele Zdeňka Ščasného.

S ním má na starosti jak přestupy, tak i hodnocení práce trenéra Andrey Stramaccioniho, jemuž se zatím nepovedlo Spartě vtisknout herní tvář, kterou sliboval. Ze dvou jarních zápasů s Libercem a Slováckem získal pouze čtyři body.

„Samozřejmě nejsme se současnou situací spokojeni, ale teď se s tím nedá moc dělat. Kroky, které bychom chtěli udělat do budoucna, nejsou jednoduché. V létě přišlo spoustu hráčů a ta revoluce v kádru může nějakou dobu trvat. Můj názor je, že udělat 10 až 11 hráčů, je strašně moc. Rok, dva může trvat, než výsledky přijdou. Nicméně v trenérových schopnostech je, aby to bylo lepší,“ myslí si Rosický .

Kromě případných posil, hry Letenských a výsledků, se Rosický angažuje i ohledně většího zapojování hráčů ze strahovské akademie, což se v posledních měsících nedařilo.

„Velké investice do hráčů upozadily návaznost na mládež. Přitom to je cesta, kterou by Sparta měla jít. Vychovávat si vlastní hráče, a když se to nepovede, tak poté případně sáhnout jinam. Ale za ten půlrok, kdy jsem ještě hrál, s námi fungoval pouze jeden hráč z mládeže, a to je strašně málo,“ poznamenal Rosický.

Tal Ben Chaim nedělá Andreovi Stramaccionimu radost...
Tal Ben Chaim nedělá Andreovi Stramaccionimu radost...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud