5. března 2018 • 04:59

Co nedala Sparta? Proti Brnu zazdila tři tutovky, dvakrát měla štěstí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Zápas ovlivnila červená karta, kterou obdržel Lukáš KryštůfekZápas ovlivnila červená karta, kterou obdržel Lukáš KryštůfekFOTO: Michal Beránek / Sport

    Ve finále remíza 1:1, ale mohla z toho být slušná přestřelka. Nedělní duel Sparty s Brnem nabídl spoustu zajímavých střeleckých situací. Střídající David Lafata trefil břevno, brněnský Sedlák neproměnil sólo na Nitu a benjamínek Letenských Václav Drchal zase minul z malého vápna. Podívejte se na „tutovky“, ve kterých hráči obou celků selhali.

  • 39. minuta – Drchal netrefil z metru

    Sparta - Brno: Stanciu s Kangou vymysleli tutovku pro Drchala, ten ze dvou metrů minul bránu
    Video se připravuje ...

    První velká příležitost Letenských! Nicolae Stanciu našel rozběhnutého Guélora Kangu, který si potáhl míč a všiml si, jak si Václav Drchal nabíhá na hranici malého vápna. Sparťanský talent, který před týden oslavil debut v lize i vstřeleným gólem, však tentokrát selhal. V jasné tutovce poslal míč trestuhodně mimo branku.

  • 59. minuta – Juharovi chyběly centimetry

    Sparta - Brno: Brňané šli do nebezpečného brejku, Juhar vystřelil těsně vedle
    Video se připravuje ...

    Tohle bude slovenského záložníka při cestě z Prahy dost mrzet. Krátce poté, co poslal Zbrojovku do vedení, mohl její vedení navýšit. Brejk čtyř hostujících hráčů na dva sparťany zakončoval on a jeho střela se jen těsně mihla kolem Nitovy tyče. Jít o pár centimetrů vlevo, Brno by slavilo…

  • 63. minuta – Ben Chaim neviděl Lafatu

    Sparta - Brno: Ben Chaim se vydal do sóla, vychytal ho Melichárek
    Video se připravuje ...

    Druhý nejdražší hráč v historii ligy byl aktivní. Rozhodně víc než v zápase na Slovácku. Projevilo se to i v počtu jeho prúniků do vápna Zbrojovky. Ten nejzajímavější proběhl v 63. minutě. Ben Chaim si našteloval míč na pravou nohu, ale vypálil mimo. O pár metrů vedle však stál volný David Lafata… „Škoda, že si ho nevšiml, asi mu clonil hráč. Jinak by David dával gól,“ mrzelo trenéra Stramaccioniho po zápase.

  • 79. minuta – Lafata trkl míč do břevna

    Sparta - Brno: Lafata se vznesl k hlavičce, ale míč napálil jen do břevna
    Video se připravuje ...

    Tohle zvedlo diváky ze sedadel! Střídající Bogdan Vatajelu ve sprintu nacentroval do vápna, kde si míč našel Davida Lafatu a modla Letenských fanoušků jej hlavou trkla přímo do břevna. Brněnský brankář Melichárek se jen ohlédl. Kdyby Lafatu mířil o něco níž, Sparta by dokonala velký obrat.

  • 90. minuta – Nita odmítl prohru

    Sparta - Brno: Šance jako Brno! Sedlák šel sám na Nitu, ten ho vychytal
    Video se připravuje ...

    V závěru už hrála Sparta vabank. Všechny síly šly do útoku a tak se v obraně otvíraly prostory pro rychlé kontry. V jednom se zjevil i brněnský náhradník Jan Sedlák. Na rumunskou jedničku Letenských však nevyzrál. Brankář Florin Nita vytáhl parádní zákrok. „Už jsme riskovali a musím říct, že Nita nás podržel,“ pochválil posilu z FCSB kouč Stramaccioni.

  • CELÝ SESTŘIH: Sparta - Brno 1:1. Favorit ztratil i proti deseti
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud