5. března 2018 • 11:05

Stramaccioni skončí, píší v Itálii. Sparta hledá nového trenéra

Autor: jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Domácí remíza 1:1 s Brnem a další bodová ztráta v boji o druhou příčku se stala osudnou trenérovi Sparty Andreovi Stramaccionimu. Podle informací italského listu Gazetta Dello Sport bývalý kouč Interu Milán a Panathinaikosu na Letné končí. To potvrzují i zdroje portálu iSport.cz. Pražský klub nyní usilovně jedná o nástupci.



Už po podzimní části, kterou Sparta zakončila až na páté příčce, ve vedení klubu poklesla důvěra v trenéra Andreu Stramaccioniho. Italský odborník přesto dostal mandát, aby tým dál vedl. Po nadějné zimní přípravě se očekávalo, že Letenští na jaře vyletí vzhůru herně i výsledkově. Nestalo se ovšem ani jedno. Z úvodních tří kol pobrali Pražané pouhých pět bodů a v průběžném pořadí si nijak neposunuli.

Před nedělním zápasem proti Brnu šly kuolárem hlasy, že se Stramaccioniho pozice otřásá v základech. Rozhodnutou měly nejbližší tři střety se Zbrojovkou, v Karviné a proti Slavii. Už po prvním z nich je ale s největší pravděpodobností jasno. „Stramaccioni ve Spartě končí,“ oznámil italský list Gazetta Dello Sport. Podobnou informaci potvrdily portálu iSport.cz i další dva na sobě nezávislé zdroje. Nyní se čeká na oficiální oznámení klubu.

Sparta zároveň usilovně jedná o příchodu nového kouče. Bezprostředně po nedělním utkání zasedlo sportovní vedení klubu, které se ujednotilo na tom, že by nový trenér měl být z Čech. Podle informací serveru iSport.cz jsou ve hře tři jména. Pavel Hapal, Václav Jílek a Roman Pivarník. Všichni tři jsou ovšem pod smlouvou. Hapal vede slovenskou jednadvacítku, Jílek Olomouc a Pivarník Zbrojovku.

Jílek i Pivarník Sportu sdělili, že s nimi z vedení Sparty nikdo nemluvil. Koluje také informace, že klub oslovil i Jaroslava Šilhavého, ale ten rovněž jednání vyloučil. Podle sázkové kanceláře Fortuna je hlavním favoritem na pozici nového trenéra Paval Hapal.

V očích letenského vedení se jedná o odborníky, kteří by mohli pokračovat v nastoupené cestě internacionalizace klubu, na kterou se Sparta vydala v létě. Jednalo by se tak o řešení s vizí do budoucna, nikoliv o krátkodobý záskok. Vyvázat některého z nich nebude snadné, na Spartě ovšem věří, že budou mít nového kouče už během pondělí.

Stramaccioniho působení ve Spartě: výhry v menšině, zklamání v lize i Evropě
Video se připravuje ...

Favorité na post trenéra Sparty podle sázkové kanceláře Fortuna

Pavel Hapal - 1.2
Zdeněk Ščasný - 2.75
Jaroslav Šilhavý - 10
Ivan Hašek - 13
Adrián Gul´a - 15
Václav Jílek - 15
Luboš Kozel - 18
Roman Pivarník - 20
Zdeněk Zeman - 35
Josef Chovanec - 35
Dušan Uhrin ml. - 40
František Straka - 66
Roberto Donadoni - 75
Martin Pulpit - 100

Martin Juhar (vlevo) poslal Zbrojovku do vedení
Martin Juhar (vlevo) poslal Zbrojovku do vedení

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Brno 1:1. Favorit ztratil i proti deseti
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud