Jan Vacek
Premium
14. března 2018 • 04:55

Sparta řeší útok pro derby. Opět Lafata? Nemyslím si, říká Koller

Autor: Jan Vacek, šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší, než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě na konci února se zdálo, že jsou jeho dny ve Spartě sečteny. Symbol klubu David Lafata byl ukotven v pozici náhradníka. Čekatele na příležitost. Od bývalého kouče Sparty Andrey Stramaccoiniho ji dostával spíš příležitostně. Po příchodu trenéra Pavla Hapala se ovšem status zkušeného střelce zásadně změnil. Kapitán Letenských nechyběl v základní sestavě pro utkání v Karviné. Ve dnech před bitvou se Slavií na Spartě řeší naprosto stěžejní otázku: Je Lafata tím správným mužem do derby? Bývalý střelec Pražanů Jan Koller v rozhovoru pro Sport říká, že Hapal nejspíš vsadí na rychlostní typ. Derby mezi Spartou a Slavií (sobota, 17:30) sledujte ŽIVĚ na iSport.cz >>



Postavit, nebo nepostavit? To je to, oč nyní na Spartě běží. Největší tuzemský klub v týdnu před derby se Slavií řeší, zda do vřavy proti nenáviděnému rivalovi vyslat od první minuty kapitána Davida Lafatu. Pro nového trenéra Pavla Hapala je to klíčové rozhodnutí. Právě ono totiž může do určité míry rozhodnout, jak sobotní šlágr dopadne.

Pár týdnů zpět by tohle téma na stole vůbec nebylo, nyní je ovšem zcela legitimní. Status 36letého útočníka se totiž od základů změnil. Pod bývalým koučem Andreou Stramaccionim byl Lafata odsunut na vedlejší kolej. V základní sestavě naposledy naskočil 25. října v poháru s Baníkem.

Derby mezi Spartou a Slavií (sobota, 17:30) sledujte ŽIVĚ na iSport.cz >>

Derby Sparta - Slavia sledujte na iSport.cz Derby Sparta - Slavia sledujte na iSport.czFoto Koláž iSport.cz

Od té doby nasbíral během osmi duelů hubených 72 minut. Jakmile však uvolněné trenérské křeslo po odvolaném Italovi obsadil Hapal, okamžitě Lafatu vrátil do základní sestavy.

Statistiky Davida Lafaty proti KarvinéFoto Sport

Efekt to nepřineslo, kapitán Sparty se v Karviné gólově neprosadil. Za 63 minut na place se nedostal do vážnější příležitosti, ani jednou nevystřelil na branku. Prohrával většinu osobních soubojů, mužstvu nepomohl ani v mezihře. „Spoustu toho odpracoval, odběhal a snažil se napadat karvinské stopery. Měl to těžké,“ hodnotil Hapal.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud