Jan Podroužek
Premium
21. března 2018 • 04:59

Soumrak souhvězdí Slavie. Trápení drahé posily, skončí v klubu i Danny?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stručně: jeden gól, jedna asistence. Daniel Miguel Alves Gomes přišel, aby zářil, jenže trojhlavé souhvězdí, které posílilo Slavii, se po sezoně dost možná úplně rozpadne. Po Ruslanu Rotaňovi a Halilu Altintopovi se i Dannymu budoucnost v „sešívaném“ dresu ztrácí v mlze. Nicotným přínosem pro tým počínaje a jeho velmi drahou režií konče. Co Danny během svého působení zvládl? Jak vypadají jeho přesné statistiky, kvůli kterým je možné, že v létě české fotbalové prostředí opustí, a kde vězí jejich příčiny?



Šel ze hřiště, když Slavia potřebovala otočit domácí utkání se Sigmou Olomouc. A střídal i v derby, už o poločase, kdy tým doháněl třígólové manko na Spartě. Danny se z těchto situací vymykal a vypadává i z budoucích plánů sportovního vedení klubu.

Přitom jeho začátek ve Vršovicích byl skoro až pohádkový.

Do oken v Edenu píchalo letní slunce. V místnosti ve druhém patře se sešlo před novináři nejužší vedení v čele s šéfem Jaroslavem Tvrdíkem a generálním ředitelem Martinem Krobem. Téma tiskovky bylo fakt bombastické. Přicházejí Ruslan Rotaň, Halil Altintop a Danny.

Slavii se podařilo přitáhnout tři hvězdy evropského formátu, skutečně kontinentálního významu. Samozřejmě k tomu patřilo i velmi drahé „krmení“.

Jak to dopadlo? Rotaňovi a Altintopovi byly ukončeny smlouvy už v zimní přestávce. A Dannymu se to nejspíš stane po sezoně. Ano, i opravdu hvězdný záložník s mimořádným životopisem, v němž se vyjímá třeba trofej pro vítěze Evropského Superpoháru, v němž mimochodem sám gólem pomohl vyřídit Manchester United, nebude pro budoucí plány trenéra Jindřicha Trpišovského a sportovního manažera Jana Nezmara potřeba.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud