8. dubna 2018 • 11:40

Novinky ve Spartě! Rozcvička také před druhou půlí a oslava v kruhu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhé poločasy jsou na jaře strašákem Letenských. Výhru v nich ztratili na Slovácku, s Brnem, v Karviné, doma se Slavií či naposledy v Teplicích. A tak si Pavel Hapal a spol. řekli dost! V sobotním duelu proti Dukle (3:0) zaskočili hráče netypickým prvkem – minirozcvičkou před začátkem druhé půle. „Záměr byl takový, abychom hráčům naznačili: Pozor! Začíná druhý poločas, musíme být soustředění,“ vysvětlil Hapal novinku.



Většinou tyto pomůcky využívají před zápasem, aby se zahřáli. Když se však sparťané po poločasové přestávce v utkání s Duklou vraceli na hřiště a viděli, že je čeká na kraji hřiště další rozcvička, trošku je to zaskočilo. Ale trenéři po nich opravdu chtěli, aby se před začátkem druhého dějství opravdu ještě protáhli, zahřáli a dostali do sebe výbušnost.

„Napadlo nás, že bychom mohli před druhými poločasy něco změnit. Dát hráčům signál, aby věděli, že začíná půle, musí být koncentrovaní a nachystaní,“ popsal po utkání Hapal, proč měli hráči připravené minicvičení.

Netradiční rozcvička sparťanů před druhým poločasem v utkání s DuklouFoto instagram.com/acsparta_cz

Z novinky byl vedle i staronový kapitán Josef Šural , který s několika hráči původně kužely přešel a pokračoval dál na hřiště, až poté si všimli, že je pro ně nachystané cvičení.

"Koukal jsem na to jako blázen,“ smál se po zápase. „Byla to pro mě novinka, nevím, jestli už to kluci někde zažili, ale já ještě ne,“ dodal autor dvou branek.

Ale nebyla to jediná věc, kterou Sparta v tomto utkání změnila – po zápase, když zlomila sérii pěti utkání bez výhry, utvořili hráči na popud Hapala mezi sebou hlouček a podpořili se. „Nic tajného, trenér jen řekl, že když budeme hrát takhle dál, všichni jako jeden muž a odměna se dostaví,“ dodal Šural.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Dukla 3:0. Letenským vyšel úvod, Šural pálil dvakrát
Video se připravuje ...

Netradiční rozcvička sparťanů před druhým poločasem v utkání s Duklou
Netradiční rozcvička sparťanů před druhým poločasem v utkání s Duklou

Sparta - Dukla: Plavšič doběhl dlouhý balon a posadil ho na hlavu Šuralovi – Sparta vede 1:0
Video se připravuje ...

Sparta - Dukla: Plavšič má po asistenci i gól – obešel Kušníra a dal na 2:0
Video se připravuje ...

Sparta - Dukla: Kulhánek prodloužil roh, na vzdálenější tyči doklepl míč do brány Šural a je to 3:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud