Jakub Konečný
Premium
10. dubna 2018 • 04:55

Dusno v Plzni, Šádek zvažuje pokuty. Kdo může za výprask s Bohemians?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Touto dobou už měli chladit mistrovské šampaňské, jenže místo toho to v Plzni vře. Zoufalé jarní ligové výsledky, podtržené ostudným nedělním debaklem 2:5 na hřišti Bohemians, zahnaly ligového lídra do kouta, odkud už nemá kam couvnout. „Hazardujeme s titulem,“ přiznal trenér Pavel Vrba, který s klubovým vedením hledá způsob, jak mátožný tým před nedělním šlágrem se Spartou probudit. Podle informací deníku Sport je ve hře i hrozba citelných pokut pro celou kabinu. Kdo a jak u gólů Bohemians chyboval? Podívejte se na rozbor.



Byl to apokalyptický výjev. Z pohledu Plzně určitě. Blížil se konec nedělního utkání ve Vršovicích, na ukazateli svítilo neuvěřitelné skóre 5:2 a vyprodaný Ďolíček vstoje děkoval vítězům rytmickým potleskem. Zato hosté byli jako opaření.

„Propadák.“

„Tragický výsledek.“

„Je to hrozně nepříjemné.“

Plzeňský trenér Pavel Vrba při popisu toho, čemu musel bezmocně devadesát minut přihlížet, nešel pro ostré výrazy daleko. Stejně jako generální ředitel klubu Adolf Šádek, který chybující tým sepsul už o přestávce.

Hráči se hned na hřišti omluvili svým fanouškům za nedůstojný výkon tím, že jim naházeli své dresy. A na rozdíl od slávisty Halila Altintopa, který se na stejném místě zachoval podobně na podzim, měli štěstí, že se jim žádný na protest nevrátil.

„Děkujeme všem viktoriánům, kteří nás na Bohemku dorazili podpořit. Zároveň se omlouváme za předvedený výkon a slibujeme, že uděláme maximum pro to, abychom jej dostatečně napravili,“ uvedl vzápětí klub na svém twitterovém účtu.

Konkrétní kroky však Viktoria už nespecifikovala. Včera se tradičně uzavřela do ulity mlčení, což znamená jediné – před nedělním šlágrem se Spartou se rozhodla vyprat špinavé prádlo doma, bez dohledu veřejnosti.

Že se přitom něco stát musí, je všem jasné. Vždyť tým, který byl po báječném podzimu s předstihem pasován na budoucího mistra, je na jaře k nepoznání. Ze sedmi ligových zápasů vyhrál jediný, tři zremizoval a stejný počet prohrál. Kdyby Slavia dokázala být na jaře stoprocentní, už by se v čele tabulky vyhřívala ona, což byla ještě v zimní přestávce představa z kategorie naprostého sci-fi.

„Určitě se něco bude dít, to je naše věc v klubu. Určitě si to vyříkáme. A spoustu věcí si asi vyříkat musíme,“ uvedl Vrba v O2 TV Sport bezprostředně po vršovickém výprasku.

A nezůstane zřejmě jen u slov. Vrba určitě sáhne do sestavy, kam se po karetním trestu vrátí pravý bek Radim Řezník , šanci asi dostane i   Daniel Kolář . Tvořivý záložník rozhodl svou hlavičkou

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud