15. dubna 2018 • 04:30

(Ne)gól na Baníku: Domácí chtěli slavit, Královec míč za čarou neviděl

Autor: riš, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V posledních zápasech mají fazonu. Tři ze čtyř fotbalisté Baníku vyhráli. V sobotu si doma poradili s pražskými Bohemians, které vyprovodili ze hřiště dvěma góly. Náskok však mohl být větší. Těsně před prvním poločasem zakroutil přímý kop Robert Hrubý do břevna a od brankové konstrukce míč spadl za brankovou čáru a ven. Zatímco domácí byli přesvědčeni o jasném gólu, sudí Pavel Královec nechal hru pokračovat.



Na první pohled to byla nejasná situace. Ani zpomalené televizní záběry ji nedokázaly rozklíčovat. Ostravský záložník Robert Hrubý nejdříve z přímého kopu orazítkoval brankovou konstrukci a pak se míč snesl dolů. Že přešel celým objemem brankovou čáru ale bylo zřejmé až po bližším prozkoumání, dokazuje to i jedna z fotografií.

Autor úvodní trefy Jiří Fleišman byl však o vstřelené brance stoprocentně přesvědčený. „Hned jsem říkal rozhodčímu, že podle rotace míče to za čárou bylo,“ pravil po utkání ostravský bek.

Ostrava - Bohemians: Byl míč po přímém kopu Hrubého v brance?
Video se připravuje ...

Královec se však nenechal ovlivnit, a jelikož ani pomezní sudí branku nehlásili a neměl v utkání na pomoc videorozhodčího, hrálo se dál.

Baník však nemusel zoufat. Ve druhém poločase přidal další výstavní gól opět krajní obránce. Lukáš Pazdera se  z voleje opřel do míče a poslal jej z hranice velkého vápna do branky Bohemians.

„Naše odhodlání se zúročilo ve druhé půli a dali jsme dvě nádherné branky našimi krajními beky. Ti jsou tam, kde mají být. Dostávají se k míčům, dohrávají souboje, oba góly byly nádherné. Neřeknu nic jiného, že jsme udělali zase jen další krůček, ale válka nekončí a potřebujeme další body,“ hodnotil utkání kouč Ostravy Bohumil Páník.

CELÝ SESTŘIH: Ostrava - Bohemians 2:0. Domácí si polepšili v boji o záchranu
Video se připravuje ...

Tento záběr jasně ukazuje, že míč byl za čarou
Tento záběr jasně ukazuje, že míč byl za čarou

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud